Verspreid het Evangelie!

Verspreid het Evangelie in het Midden-Oosten

Nabila en Mariam, uit Egypte, hebben net als honderdduizenden andere vrouwen in het Midden-Oosten dagelijks te maken met weerstand en minachting. Ze leven in een cultuur waarin ze van jongs af aan achtergesteld worden.

1 op de 3 vrouwen in Egypte zijn nooit naar school geweest en kunnen dus niet lezen en schrijven. Dat gaat gepaard met veel verdriet en frustratie. Nabila vertelt hoe hulpeloos zij zich voelde: “Niet kunnen lezen was soms als blind zijn. Ik verdwaalde regelmatig omdat ik de borden niet kon lezen!”

Via de lokale kerk komen zowel Nabila en Mariam in aanraking met het Alfabetiseringsprogramma van Bible League. Ondanks tegenstand van hun families, besluiten beide vrouwen om mee te doen. Dankzij de cursus kunnen ze nu lezen en schrijven, iets waar ze enorm dankbaar voor zijn. Maar het grootste geschenk is dat ze nu Gods Woord en de hoop van het Evangelie kennen.

Lees hier het hele verhaal van Nabila en Mariam

Wereldwijd zijn er zo veel vrouwen die te maken hebben met minachting en tegenstand. Vrouwen als Nabila en Mariam hebben de hoopvolle boodschap van Gods Woord heel hard nodig. Help je mee hen te bereiken via de Alfabetiseringscursus en Project Filippus Bijbelstudies?

Ik help mee om het Evangelie verder te verspreiden!