Bijbels voor Haïti

Leestijd: 2 minuten

Inwoners van Haïti zien geen uitkomst meer en zoeken naar hoop

De inwoners van Haïti gaan gebukt onder geweld van bendes, politieke onrust en de gevolgen van verwoestende aardbevingen. Velen proberen het land te ontvluchten en de meeste mensen leven in extreme armoede. Ze zien geen uitkomst meer en zoeken naar hoop. Hoewel zijn vader voodoopriester was, zet Fanfan zich in om mensen toegang te geven tot Gods Woord. Want alleen Hij kan hen een hoopvolle toekomst geven. Daarom willen we mensen in Haïti Bijbels en Bijbelstudiematerialen geven, zodat ze Hem kunnen leren kennen. Help je mee om dit mogelijk te maken?

Zoon van een voodoopriester

De 33-jarige Fanfan André woont met zijn vrouw en kind in Croix-des-Bouquets, een voorstad van Port-au-Prince. Hij groeide op in een gezin dat zich bezighield met voodoo. Sterker nog, zijn vader was voodoopriester. Hij dwong de jonge Fanfan om loas te aanbidden, een geest van voorouders. Toch treedt Fanfan niet in de voetsporen van zijn vader.

Bekering

“Twee weken na de verwoestende aardbeving in 2010 kwam ik tot geloof en bekering. Mijn leven veranderde compleet. Ik wilde niets meer met voodoo te maken hebben en wilde geen geesten meer aanbidden. Ik wil alleen nog maar voor God leven. Een belangrijk onderdeel daarvan is om het Evangelie ook met anderen te delen.”

Het Evangelie verspreiden

Na het volgen van Project Filippus wil Fanfan niets liever dan er zelf mee aan de slag gaan. “Ik ben getraind om het Evangelie te verspreiden en samen met mensen Gods Woord te bestuderen. Daarnaast coördineer ik Project Filippus in onze kerk. Inmiddels zijn er 24 mensen getraind om het programma te leiden. Ik ontmoet hen maandelijks. Daarnaast leid ik zelf vijf Bijbelstudiegroepen, met in totaal 70 deelnemers.”

Fanfan blijft zich ondanks al het geweld en gevaar inzetten voor de verspreiding van het Evangelie. Juist nu de omstandigheden zo zwaar zijn wil hij het Goede Nieuws brengen.

Help je mee?