Project Filippus in India

Leestijd: 3 minuten

Kiezen voor Jezus is kiezen voor uitsluiting

Een leven vol geweld, vernedering en uitsluiting. Dat is wat je te wachten staat als christen in India. Zodra je tot geloof in Jezus Christus komt, word je door iedereen om je heen buitengesloten. Een vreselijke situatie. Helemaal in een cultuur waarin familie en dorpsgenoten een grote rol spelen in het alledaagse leven.

Vervolging neemt toe

De vervolging van christenen in India neemt alleen maar toe. Toch komen steeds meer Indiërs tot geloof. Bobby werkt voor Bible League India en ziet dat er een opwekking plaatsvindt in zijn land: “Hoe groter de vervolging van de kerk, hoe meer mensen God tot zijn Koninkrijk brengt!”
Ook al is dat gevaarlijk, deze nieuwe christenen willen niets liever dan het Evangelie delen met anderen.

Project Filippus

Zo hoort Gyansha (35) op een dag via zijn neef over de genade en liefde van Christus. Deze boodschap heeft hij heel hard nodig! Al sinds zijn jeugd is Gyansha drugsverslaafd. Al zijn geld gaat er aan op, hij heeft enorme schulden. De operatie van zijn vrouw, die een tumor heeft, kan hij niet betalen. Ze richten zich daarom op zwarte magie, maar zijn vrouw wordt alleen maar zieker. Tot op een dag Gyansha’s neef op bezoek komt. Hij vertelt over Jezus Christus, bidt met ze en wijst ze op de lokale kerk. Gyansha en zijn vrouw gaan er heen en besluiten mee te doen aan Project Filippus. Wat ze daar leren raakt ze diep. Ze lezen de Bijbel ook thuis en merken dat hun leven verandert.

Bidden

Gyansha: “Ik stopte met mijn slechte gewoontes en ging bidden voor mijn vrouw. Niet lang daarna verbeterde haar situatie en ze genas!” Gyansha en zijn vrouw komen beiden tot geloof. “Van een drugs gebruikende man met een kort lontje, werd ik een liefdevolle man en vader. Mijn familie wil niets meer met ons te maken hebben, maar dat weerhoudt ons er niet van Christus te volgen!”

Weerstand

Ondanks weerstand wil Gyansha Gods Woord blijven lezen en verspreiden: “Ik kan niet anders dan dit goede nieuws delen met anderen! Wil je bidden voor de mensen in mijn dorp? Want velen kennen het Evangelie nog niet en leven in duisternis.”

Help je mee?

Juist voor christenen als Gyansha is het ontzettend belangrijk om geworteld te zijn in Gods Woord. En om samen met andere gelovigen een kerkelijke gemeenschap te vormen en elkaar te steunen. Wij willen met Project Filippus christenen in India toerusten en helpen om Gods Woord te verspreiden. Help je mee om het Evangelie nog verder te verspreiden in India?

Ja, ik help mee om het Evangelie in India nog verder te verspreiden!