Steun Project Filippus

Leestijd: 3 minuten

"Heb jij plaats voor Hem in je hart?"

Mahendra (47) groeide op met het beoefenen van de principes van het boeddhisme en het hindoeïsme. Hij was diepgelovig en vond veel vreugde in het uitvoeren van zijn ochtendrituelen, het bidden en het markeren van zijn voorhoofd als toegewijde. “Voor mij draaide geloof om goede daden verrichten om goede resultaten te brengen.”

Het Evangelie

Het was pas toen één van zijn familieleden het Evangelie met hem deelde dat Mahendra voor het eerst over Jezus hoorde. Het familielid gaf Mahendra een Bijbel en een paar studieboekjes over het christendom. Terwijl hij het verhaal van Jezus’ geboorte las in één van de boekjes, raakte Mahendra getroffen door de zin: “omdat er voor hen geen plaats was in de herberg” uit Lucas 2:7. De schrijver van het boekje stelde toen de vraag: “Heb jij plaats voor Hem in je hart?”

Deze vraag bleef bij Mahendra hangen, als een terugkerende stem in zijn oor. “Ik probeerde die stem kwijt te raken, maar het werd een dwingende en aanhoudende vraag voor mij. Het voelde alsof Jezus zelf mij vroeg: ‘Heb jij een plaats voor Mij?’” Hij besloot het gebed in het boekje op te zeggen om van de stem af te komen. “Tot mijn aangename verrassing stopte de stem en vulde vrede mijn hart. Vandaag de dag herken ik dat moment als het moment waarop Jezus in mijn hart kwam.”

Tegenstand van familie en vrienden

Mahendra was gepassioneerd over zijn pas ontdekte geloof en deelde enthousiast zijn liefde voor Jezus met zijn ouders, vrienden en familieleden. Helaas wezen zij hem af en verstoten zijn ouders hem en gooiden hem het huis uit. Maar ondanks hun tegenstand was Mahendra vastbesloten om het pad van Jezus te volgen.

“Ik bevond mezelf dakloos, hongerig en met nauwelijks kleren. Niemand hielp me tijdens deze moeilijke periode, maar de Heer gaf me kracht.”

Bijbelstudie Project Filippus

Mahendra besloot de Bijbel te bestuderen en keerde terug naar zijn dorp, in de hoop evangelist te worden. Een vriend stelde hem voor aan het Bijbelstudieprogramma Project Filippus en de Gemeentestichter Training. Vandaag de dag is hij druk bezig met het trainen van veel kerkleiders en predikanten in Chhattisgarh, ondanks het geweld en uitdagingen van degenen die zich tegen het christendom verzetten. “Mijn doel is om het Evangelie te prediken en kerken in mijn staat te stichten. Ik bid dat ik lokale leiders kan toerusten voor dit werk en kerken kan versterken.”

Vriend Thakur

Mahendra brengt het grootste deel van zijn tijd door met het bezoeken van kerken en het trainen van gelovigen in het Woord. God leidde Mahendra naar Thakur, een vriend met grote problemen, om het Evangelie met hem te delen. Thakur werd geraakt door de woorden van Matteüs 11:28: “Kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast zijn, en Ik zal u rust geven.” Hij leerde Jezus Christus kennen en zijn leven veranderde, hij werd uiteindelijk zelf een prediker van het Evangelie.

Het Evangelie blijft levens veranderen ondanks de tegenstand en vervolging in heel India. “De materialen van Bible League helpen mensen groeien in de Heer. De Bijbels en studiemateriaal zijn waardevol voor de nieuwe gelovigen met een minimaal inkomen.”

Help je mee?

Mahnedra leert het Jezus Christus kennen doordat een familielid het Evangelie met hem deelde. Hij wordt geraakt door Gods Woord en wil nu niks liever dan het Evangelie verder verspreiden. Help jij mee om het Evangelie wereldwijd nog verder te verspreiden?

Ik help mee om het Evangelie nog verder te verspreiden!