Steun Project Filippus wereldwijd

Leestijd: 2 minuten

Zodra deuren open gaan willen mensen meer van Gods liefde

Hoe deel je het Evangelie als alle deuren dichtgaan? Soms lees je over situaties waarin het onmogelijk lijkt om mensen te bereiken met Gods liefde. Maar voor God is niets onmogelijk! Dat weet ook voorganger Pairat uit Thailand. God riep hem om het Evangelie te delen in zijn boeddhistische dorp. Dat zijn dorpsgenoten daar niet op zaten te wachten merkte Pairat al snel.

“Ik stond voor een enorme uitdaging. Mijn boeddhistische buren stonden totaal niet open voor het Evangelie. Toch gaf God mij de visie om in vijf jaar 100 mensen tot Hem te leiden.” Pairat moest dus iets anders bedenken. Hoe kom je makkelijk met mensen in gesprek? Samen met zijn vrouw ging hij op zoek naar creatieve manieren. Voordat hij dominee werd, behaalde Pairat een diploma voor voetbaltrainer. Daar stonden de mensen wel voor open!

“Ik begon dus met voetbaltrainingen voor jongeren. Na elke training nodigde ik ze uit om samen Project Filippus Bijbelstudies te doen. Zo leerden de spelers Gods Woord lezen en begrijpen en ontstond er openheid voor het Evangelie.” Al snel kwamen ook familieleden van de voetballers naar de Bijbelstudies. Inmiddels zijn er twee jaar verstreken en zijn al meer dan 50 mensen tot geloof gekomen. “Door het voetbal kom ik in contact met veel mensen en is er openheid voor het Evangelie. Project Filippus maakt het vervolgens eenvoudig om het Evangelie op een laagdrempelige manier uit te leggen en mensen te betrekken bij Gods Woord.”

In landen als Thailand is de honger naar het Evangelie groot. Zodra er deuren open gaan willen mensen alleen maar meer van Gods liefde. Nadat een man, die zijn hele leven als boeddhist leefde, het Evangelie hoorde zei hij: “Mijn hart was rijp voor de oogst, maar er was tot nu toe niemand die de oogst binnenhaalde.”

Help je mee?

Wereldwijd staan Filipussen als Pairat klaar om het Evangelie te verspreiden. Dat kunnen zij niet zonder uw steun en gebed. Helpt u mee zodat zij Project Filippus Bijbelstudiegroepen kunnen starten? En zo meer mensen de liefdevolle boodschap van het Evangelie horen?

Ik help mee om het Evangelie nog verder te verspreiden!