180.000 mensen in Tanzania bereiken

Leestijd: 3 minuten

In drie jaar tijd 150 onbereikte dorpen bereiken met Gods Woord

In Tanzania heeft dominee Nicodemus Kitto, directeur van Bible League Tanzania, een inspirerende missie: samen met lokale kerken wil hij via Project Filippus in drie jaar tijd 150 onbereikte dorpen bereiken met Gods Woord. In dit jubileumjaar, waarin Bible League Nederland 30 jaar bestaat, vragen we jouw speciale aandacht en steun voor dit werk in Tanzania. Doe je mee?

Op dit moment hebben we de mogelijkheid om 76 van de 150 dorpen te gaan bereiken:

Dorpen die bereikt kunnen gaan worden

51%
Dominee Nicodemus Kitto, waarom is Bijbelverspreiding in Tanzania zo hard nodig?

“De vraag naar Bijbels en Bijbelstudiemateriaal is hier enorm. Mensen komen van heinde en ver naar ons toe om te vragen of we bij hen in de omgeving willen starten met Project Filippus. Laatst kwam er een man op de fiets uit een dorp zo’n 70 kilometer verderop vragen of we alsjeblieft ook in hun dorp Bijbelstudie wilden komen geven. Veel van de mensen hier leven in armoede en kunnen zelf geen Bijbel of studiemateriaal aanschaffen. Juist hen willen we via Project Filippus bereiken!”

U heeft een bijzondere missie. Wat wilt u precies bereiken?

“De komende drie jaar willen we 150 onbereikte dorpen bekend maken met het Evangelie, en zo 180.000 mensen kennis laten maken met Gods Woord.”

Waarom doet u dat via Project Filippus?

“Project Filippus helpt om mensen van verschillende achtergronden te bereiken. De manier waarop we een boer bereiken is anders dan een zakenman. Het materiaal van Project Filippus is eenvoudig, duidelijk en goed te begrijpen. Als ik het zelf lees, neemt mijn kennis ook weer toe. Ik vind het materiaal echt geweldig!”

Wat zijn de grootste uitdagingen in jullie werk?

“Tanzania is gelukkig een veilig land, en we zijn hier vrij zijn om ons werk te doen. De grootste uitdaging is transport. We werken veel in afgelegen gebieden die vaak moeilijk te bereiken zijn. Veel wegen zijn onverhard, wanneer het regent wordt het één grote modderpoel. Dan kunnen we niet met de auto en moeten we met een motor. Wanneer we aankomen zijn we dan vaak onherkenbaar door alle modder, haha.”

Waarom werken jullie vooral in afgelegen gebieden?

“In vergelijking met stedelijke gebieden is het platteland erg arm. Veel mensen kunnen zich geen Bijbel veroorloven. En er zijn veel afgodenaanbidders in de landelijke gebieden. Daarom is het zo belangrijk juist daar te werken.”

Hoe bereiken jullie mensen in nieuwe gebieden?

“Wanneer we gebieden bezoeken waar we nog niet werken, spreken we met leiders van kerken die al in die regio aanwezig zijn of daar willen gaan werken. Vervolgens trainen we mensen om Project Filippus te leiden en kunnen zij aan de slag. Zij trainen weer nieuwe Filippussen en zo bereiken we steeds meer mensen.”

Is er iets wat u mensen in Nederland mee wilt geven?

“We zijn enorm dankbaar voor wat donateurs doen. Zij zitten in Nederland en kunnen niet zien wat hier gebeurt. Maar ik ben er getuige van, ik kan ze verzekeren dat velen hier tot geloof komen dankzij de Bijbelstudies. Mensen die het werk van Bible League ondersteunen, geven niet zomaar geld, ze investeren in het Koninkrijk van God.

Dus blijf het werk alstublieft steunen, want uw offers dragen veelvoudig vrucht! Mensen in afgelegen gebieden vieren nu dat ze Gods Woord kennen, mede dankzij alle steun. En de vraag naar Bijbels is nog steeds erg groot.”

Ja, ik help mee om het Evangelie in Tanzania nog verder te verspreiden!