Verspreid het Evangelie

Leestijd: 2 minuten

Vrede vinden tussen de puinhopen

Voor 120.000 Armenen was 19 september een gitzwarte dag. Toen Azerbeidzjan Nagorno-Karabach binnentrok moesten zij hals over kop huis en haard verlaten. Totaal berooid en ontredderd zochten zij hun toevlucht in Armenië.

Manik Eloyan, directeur van Bible League Armenië, vertelt hoe lokale kerken hen opvangen en voorzien van eten, drinken en onderdak. “Heel bijzonder, want veel gelovigen in Armenië hebben zelf weinig tot niets, maar datgene wat ze hebben delen ze vol liefde met anderen.”

Er is echter meer nodig. Manik: “Veel vluchtelingen zijn zwaar getraumatiseerd. Zij hebben jarenlang gewoond in een gebied waar altijd conflicten en spanningen waren. En nu zijn ze alles kwijt. Velen van hen zijn in al deze chaos op zoek naar hoop en houvast.”

Juist in deze moeilijke omstandigheden ziet Manik prachtige dingen gebeuren. “Mensen die voorheen niets van het Evangelie wilden weten, komen nu zelf naar ons toe. Zij zijn op zoek naar rust, naar vrede. Wij brengen tijd met hen door, luisteren naar hun verhalen en troosten hen met de liefdevolle boodschap dat je bij God echte vrede vindt, ondanks de omstandigheden.”

Wereldwijd leven miljoenen mensen in en op de puinhopen van oorlog en conflict. We horen de berichten dagelijks op het nieuws. Bible League is in vele gebieden actief en biedt hoop en houvast aan mensen voor wie de toekomst op dit moment zo uitzichtloos is.

Help je mee?

Laten wij Manik en al die anderen helpen die dagelijks bezig zijn om het Evangelie te brengen aan hen die het zo hard nodig hebben. Laten wij, net als de christenen in Armenië, vol liefde delen van wat we hebben. Met jouw kerstgift zorg je ervoor dat meer mensen het Evangelie horen en echte vrede vinden in Gods Woord. Voor €6 geef je iemand al een eigen Bijbel en studiemateriaal. Doe je mee?

Ja, ik help mee om het Evangelie nog verder te verspreiden!