Leestijd: 3 minuten

Karol is een tienermeisje uit Yaritagua, in het noordwesten van Venezuela. Samen met haar ouders, broer en grootvader gaat ze naar de kerk. Ze voelde zich leeg en zonder liefde. “Ik voelde me alleen, zonder iets of iemand. Ik was een erg bitter persoon, mijn relatie met mijn ouders was nooit goed.”

Een nieuw leven met Christus

Tijdens de pandemie leerde ze meer over Christus en accepteerde Hem als Verlosser. Vanaf dat moment werd ze een ander persoon en nam haar leven een andere wending. Ook haar ouders leerden God kennen en begonnen naar de kerk te gaan, maar zij hield niet van vroeg opstaan. Toch raakte Karol onder de indruk van hoe de voorganger de diensten leidden, dus bleef ze gaan.

Groeiend verlangen naar Jezus

Haar verlangen om Jezus te leren kennen groeide aanzienlijk. Ze begon deel te nemen aan Bijbelstudies van Project Filippus en genoot van de onderwerpen. Na het voltooien van de Bijbelstudie kreeg Karol haar eerste exemplaar van Gods Woord. Ze was zo blij om haar eigen exemplaar te lezen in plaats van digitaal. Ze werd verliefd op Jezus en Zijn Woord veranderde haar leven en dat van haar ouders ten goede. Vanaf dat moment begon haar relatie met haar familie aanzienlijk te verbeteren.

Gebeden verhoord, liefde hersteld

Hoewel Karol materieel nooit iets tekortkwam, voelde ze dat binnen haar familie liefde ontbrak. Ze hadden vaak ruzie en er hing een vijandige sfeer. Ze verlangde naar een gezonde en vertrouwensvolle relatie met haar ouders. Ze huilde bitter tot God in gebed en vroeg waarom ze zulke ouders had. In plaats daarvan voelde ze zich veroordeeld en vroeg ze God om vergeving voor haar ondankbaarheid.

Getuige van Gods kracht

Te midden van de chaos getuigde Karol van de kracht van God in haar huis. Hij redde haar familie door de reddende kennis van Jezus Christus. Hij hielp hen hun uitdagingen te overwinnen en nu zijn ze gelukkig. “We zijn allemaal veranderd; we zijn niet meer hetzelfde. Ik ben kalm en vredig omdat ik Jezus in mijn hart heb. Hij veranderde alles en maakte een einde aan het lijden en de ruzies in mijn familie.”

Ze vertrouwt op de Heer en hoopt dat haar broer op een dag zich bij de kerk zal voegen en de redding zal ervaren die ze in Jezus heeft gevonden. Ze bidt vurig voor haar beste vriendin, die katholiek is en zich richt op beelden en heiligen.

Help je mee?

Karol’s verhaal is een krachtige getuigenis van de verandering die mogelijk is wanneer we Jezus in ons leven verwelkomen. Haar zoektocht naar liefde en vrede leidde haar naar God, en Hij heeft niet alleen haar leven getransformeerd, maar ook dat van haar ouders en haar gezin. Door haar deelname aan de Bijbelstudies van Project Filippus en het lezen van Gods Woord heeft Karol een diepere relatie met Jezus ontwikkeld en heeft ze ervaren hoe Zijn liefde haar leven heeft veranderd. Help je mee om het Evangelie in Latijns-Amerika nog verder te verspreiden, zodat nog meer mensen Jezus Christus leren kennen zoals Karol?

Ja, ik help mee!