Leestijd: 2 minuten

Niet zo lang geleden was de 67-jarige Ninoska uit Venezuela verwikkeld in hekserij en wijdde ze haar tijd aan occulte praktijken. Na het ontvluchten van een misbruikende relatie op jonge leeftijd zocht ze wraak voor de pijn die haar man haar had aangedaan. “Ik begon hekserij te leren zodat ik van de vader van mijn dochters af kon komen,” legt ze uit.

Verstrikt in Hekserij

Dit leven bracht Ninoska veel problemen en had een tol op haar welzijn. Ze herinnert zich: “Ik zat vast in armoede en ellende. ’s Nachts sliep ik niet. In plaats daarvan deed ik kwaadaardige dingen met hekserij. Bij het ochtendgloren waste ik mijn dochters en bad ik voor hen met behulp van veel spreuken. Mijn dochters begonnen me te haten omdat ik geld uitgaf aan tabak in plaats van ze eten te geven. Ik verloor alles vanwege hekserij.”

Transformatie door het Woord van God

Haar leven veranderde drastisch toen een plaatselijke voorganger haar uitnodigde voor de Bijbelstudie van Project Filippus. “Het Woord van God heeft me opgebeurd toen ik bijna stierf aan drie tumoren in mijn longen. Christus herstelde mijn leven. Hij is mijn schuilplaats en mijn hulp.” Veel van haar buren konden gewoon niet geloven dat deze vrouw nu een christen was, omdat ze op de hoogte waren van haar vroegere activiteiten. “Nu verkondig ik het Woord van God aan hen.”

Ninoska werkt nu fulltime en bedient daklozen met het Woord van God en brengt hen voedsel. “Ik werk voornamelijk met jongeren die op straat leven, en ik leid ook een Bijbelstudie voor vrouwen en kinderen.”

Het Woord van God als de grootste schat

“Het Woord van God is de grootste schat. Het transformeert elke persoon en gemeenschap.” Haar droom is om theologie te studeren aan de plaatselijke universiteit in Mérida, Venezuela. Ze deelt de tekst die haar kracht en vrede blijft geven op haar reis: “Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat.” (Filippenzen 4:8)

Help je mee?

Het verhaal van Ninoska is een krachtig getuigenis van verlossing en vernieuwing. Vanuit een duistere wereld van hekserij vond ze haar weg naar het licht van het Woord van God. Haar leven werd getransformeerd, niet alleen fysiek en emotioneel, maar ook spiritueel. Nu zet ze zich met passie in om anderen te dienen, de liefde van Christus te delen en hoop te brengen aan degenen die in nood verkeren. Help je mee om het Evangelie in Latijns-Amerika verder te verspreiden?

Ja, ik help mee!