Leestijd: 2 minuten

Eén van de kernwaarden van Bible League is dat we geloven dat de missie aan God toebehoort. We weten ons afhankelijk van Hem en bidden om Zijn zegen en kracht. Begin 2022 hadden we drie vacatures binnen ons team. De arbeidsmarkt is krap en het is moeilijk om goed personeel te vinden. We zijn dan ook enorm dankbaar dat God heeft voorzien en we drie nieuwe collega’s mochten verwelkomen in maart en april 2022. Alle drie hebben ze Gods leiding ervaren in het proces. Soms liep dat al maanden. Al ver voordat zij en wij wisten dat er een vacature kwam. Bijzonder!

Ook in de andere verhalen lezen we over de leiding van God in het leven van mensen. Hoe Hij voorziet in de noden van Boru wanneer ze geen uitkomst ziet, of in de bijzondere levensloop van Thony. Het zijn voorbeelden uit het echte leven hoe God situaties ten goede kan keren. Waar Boru dacht afgesloten te worden van het Woord van God, kreeg ze zelfs toegang tot de Bijbel in haar eigen huis. Nu kan ze elke dag zelf Zijn Woord openen en bestuderen.

Thony Ronaldo maakte al op jonge leeftijd heftige gebeurtenissen mee, maar die brachten hem uiteindelijk wel in contact met de Bijbel. Het wakkerde een honger in hem aan en een passie om mensen in soortgelijke situaties te bereiken.

“Het zijn voorbeelden uit het echte leven hoe God situaties ten goede kan keren.”

In een tijd vol oorlog, onrust en onzekerheid is het bemoedigend om te horen over de grote daden van God. Ook vandaag de dag! Hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn in landen als Oekraïne, Ethiopië, Jemen of Haïti, we mogen weten dat Zijn Woord eeuwig stand houdt en mensen daar hoop en houvast uit mogen halen. Het laat eens te meer zien hoe belangrijk het is om mensen bekend te maken met Zijn Woord en hen te bereiken met de hoopvolle boodschap van het Evangelie.

Rick van Heusden