Leestijd: 2 minuten

Voordat de 26-jarige Francine de verlossing in Jezus Christus ontdekte, leidde ze een dubbelleven in Gitega, Burundi. “Mensen beschouwden me als een goed persoon, maar in mijn privéleven was het heel anders. Met andere woorden, ik was een hypocriet.”

Ze ging uit om te drinken en sliep met mannen voor geld. Francine woonde destijds bij de familie van haar zus en haar gedrag richtte schade aan binnen de familie. Maar toen kwam de jonge vrouw in aanraking met de Bijbelstudie van Project Filippus. Haar ogen werden geopend.

“De tweede les van het boekje heeft me enorm geholpen. Ik leerde dat zonde een geheim kon zijn, maar dat de gevolgen daarvan ook anderen konden treffen. Ik besloot de manier waarop ik leefde te veranderen en Jezus te gaan volgen.”

Helaas stond haar familie niet erg open voor haar nieuwe geloof. Ze werden vijandig. Francine had het gevoel dat niemand haar begreep. “Ze sloegen me en zetten me uit de familie, omdat ik de enige was in mijn familie die het besluit had genomen om Jezus te gaan volgen.”

Ondanks de weerstand heeft Francine nog steeds een sterk verlangen om haar geloof in Jezus Christus te laten groeien en een goed voorbeeld te zijn voor haar generatie. Ze houdt ervan om in haar gekregen Franse Bijbel te lezen.

Bid je mee voor Francine, zodat zij verder kan blijven groeien in haar geloof? “Sinds ik Jezus als mijn Heer en Redder heb ontvangen, blijft mijn familie me vervolgen. Maar sommige leden van mijn familie worden toch nieuwsgierig en beginnen om advies te vragen.”

Help je mee?

Voordat Francine Jezus Christus leerde kennen leidde zij een dubbel leven in Burundi. Ze veranderde nadat ze in aanraking kwam met de Bijbelstudie van Project Filippus, maar haar familie reageerde vijandig op haar nieuwe geloof en stootte haar af. Ondanks deze moeilijkheden heeft Francine een sterk verlangen om te groeien in haar geloof en een positief voorbeeld te zijn voor haar generatie. Help je mee om het Evangelie in Afrika nog verder te verspreiden?

Ja, ik help mee!