Leestijd: 2 minuten

“Voor het eerst in mijn leven een Bijbel ontvangen is het grootste wonder dat ik ooit heb ervaren,” zegt Memory, een 29-jarige vrouw uit Zambia. “Ik dank God hiervoor, want mijn leven is niet langer hetzelfde. Nu kan ik zelf het Woord van God bestuderen, in tegenstelling tot vroeger toen ik voornamelijk afhankelijk was van onze voorganger.”

Geen eigen Bijbel

Memory groeide op in een christelijk gezin, maar had geen eigen Bijbel totdat ze een Bijbelstudie van Project Filippus voltooide. Op 14-jarige leeftijd accepteerde ze Jezus als haar Heer en Verlosser en werd ze gedoopt in de plaatselijke kerk in hun omgeving. Op 16-jarige leeftijd verloor Memory beide ouders. Ze had niemand die haar schoolkosten kon betalen, dus moest ze stoppen met school. Maar dat weerhield haar er niet van om zich in te zetten voor het onderwijzen van lokale kinderen.

Passie voor bijbelonderwijs in afgelegen gebieden

Ze had altijd een brandende passie om afgelegen gebieden te bereiken om de Bijbel aan kinderen te onderwijzen, maar wist niet hoe ze moest beginnen. “Ik had altijd de wens om leider te worden op de zondagsschool in onze kerk, maar helaas hadden we geen boeken voor de kinderen, en dat maakte het voor mij wat moeilijk om lessen voor te bereiden.”

Effectiever onderwijzen met Bijbelstudiemateriaal

Door deel te nemen aan de training aan de Bijbelstudie van Project Filippus was ze beter in staat om de Bijbel effectiever te onderwijzen. Ze begon de materialen te gebruiken om het Evangelie te delen met de kinderen in haar groep. “Ik zie verandering bij de kinderen, ze kunnen delen wat ze leren. En voor mij als hun leraar is het gemakkelijker om met hen te communiceren.”

Verspreiding van het Evangelie

De verspreiding van het Evangelie in haar werkgebied werd besmettelijk en bereikt nu zelfs afgelegen plaatsen via mond-tot-mondreclame. “Door dit programma zijn de kinderen in mijn kerk niet meer hetzelfde; we hebben veel jongeren in de gemeenschap bereikt en hen kennis laten maken met de kerk. Ze zijn nu in staat om het goede nieuws van Jezus Christus met anderen te delen, en hun leven is niet langer hetzelfde.”

Help je mee?

Memory’s getuigenis in Zambia illustreert de levensveranderende kracht van het ontvangen van een Bijbel. Door de training van Project Filippus kon ze de Bijbel effectief onderwijzen en zag ze verandering bij de kinderen in haar gemeenschap. Het enthousiasme verspreidde zich naar afgelegen gebieden, waar levens werden getransformeerd. Help je mee om het Evangelie verder te verspreiden in Zambia?

Ja, ik help mee!