Leestijd: 2 minuten

De zomer bracht, zelfs in tijden van oorlog, vreugde en zegeningen. Het was een tijd waarin Evangelisatiekampen voor kinderen werden georganiseerd en er mensen gedoopt zijn. De kinderen in Oekraïne hebben meer dan ooit Gods liefde en barmhartigheid nodig.

Kinderbijeenkomsten en -kampen

Daarom ondersteunde Bible League deze zomer veel kinderbijeenkomsten en -kampen. Daar hoorden kinderen, die de verschrikkingen van de oorlog hebben gezien en meegemaakt, voor het eerst over God, Zijn liefde en barmhartigheid. Sommigen van hen ontvingen hun eerste Kinderbijbel.

“Het was moeilijk om de pijn en de angst in de ogen van de kinderen, die deze oorlog met zich meebracht, te zien. Velen van hen vroegen de vrijwilligers om te bidden voor hun vaders, ooms en broers die vochten om Oekraïne te beschermen.”

Ondersteuning met Bijbels en studiemateriaal

Bible League voorzag in Bijbels en Bijbelstudiemateriaal. Daardoor konden kinderkampen en evangelisatiebijeenkomsten worden gehouden in meerdere steden zoals Bogdanovka, Kozin en Ukrainka.

Deze zomer zijn meer dan 18 kleine Bijbelstudiegroepen gestart met vluchtelingen in Kiev. Elke zondag worden er bijeenkomsten gehouden, waar het Woord van God wordt bestudeerd.

Verspreiding materialen en Bijbels

Onze vrijwilligers reisden regelmatig naar regio’s die bezet waren. Ze brachten daar materialen naar de mensen (voedsel, kleding en andere benodigdheden), maar ook christelijke literatuur – Nieuwe Testamenten, Bijbels, brochures. Op die manier bereikten de gedrukte materialen mensen in de regio’s Kherson, Zaporizhzhia, Mykolaiv, Kharkiv en Odesa.

Tijdens de oorlog kwamen velen tot geloof en aanvaardden Jezus als hun Verlosser. Ze willen Hem dienen, lieten zich dopen en kregen een eigen Bijbel.

Bedankt voor jouw donatie!

Dit alles was mogelijk dankzij het feit dat er 10.000 Oekraïense Bijbels zijn gegeven als een donatie vanuit allerlei landen, waaronder Nederland. Naast dat we in juni steun vroegen voor Bijbels voor Oekraïense vluchtelingen in de omringende landen, was het uiteindelijk ook mogelijk om in Oekraïne zelf Bijbels te verspreiden. Dankzij jullie hebben we die zegen kunnen delen. Namens hen willen we jou bedanken voor jouw gebed en steun!

Help je mee?

Er zijn vele Oekraïense Bijbels uitgedeeld, zowel aan vluchtelingen in omringende landen van Oekraïne als in Oekraïne zelf. Dat laatste was niet zeker of dat kon. Er zijn nog veel mensen in Oekraïne die God nog niet kennen of wel kennen, maar geen Bijbel (meer) hebben. Help je mee om het Evangelie nog verder te verspreiden in en om Oekraïne?

Ja, ik help mee!