Leestijd: 3 minuten

Khalil Samir is 15 jaar oud en woont in Delga, zuid-Egypte. Als gezin gaan ze naar een lokale evangelische kerk. Hij is de jongste van zijn drie zussen en een broer. Slechts één zus is opgeleid. Khalil zit in zijn derde jaar van een voorbereidende school van de overheid, maar hij heeft nooit goed leren lezen of schrijven.

Alfabetiseringsprogramma

Toen het op de Bijbel gebaseerde alfabetiseringsprogramma in hun kerk werd geïntroduceerd, koos de leraar kinderen waarvan ze wist dat ze minder sterk waren op school. “Ik was een van hen, dus ik nam vanaf het begin deel aan de op de Bijbel gebaseerde alfabetiseringsles. Maar tijdens één van mijn lessen kreeg ik ruzie met een klasgenoot, dus de leraar stuurde me eruit. Na een tijdje sloot ik me weer aan bij de klas.”

Beledigen, liegen en roken

Voordat Khalil zich aansloot bij het alfabetiseringsprogramma, beledigde hij anderen, loog hij en rookte hij sigaretten. In de klas merkte hij echter dat de leraar hun aanmoedigde om dichter bij God te komen. Elke les begint ze met gebed en praat ze met hun over de Bijbel. Khalil hoorde verhalen over God die hij nog nooit eerder had gehoord.

Toen ze het Bijbelvers in Spreuken 6:6 uitlegde: ‘Jullie luie mensen, jullie moeten kijken wat de mieren doen en van hen leren’, merkte Khalil dat hij tot God bad om zijn leven te transformeren. Hij bad tot Hem om hem te helpen stoppen met verkeerde gedachten of luie handelingen wat zijn wil beheerste.

Transformatie

“Door de aanmoediging van mijn leraar ben ik gestopt met roken. En nu probeer ik te stoppen met het gebruik van scheldwoorden. Mijn familie kan de transformatie zien die in mijn leven is gebeurd.”

De alfabetiseringsles is zo leuk! Onze lerares moedigt ons aan om elke les verzen uit de Schrift te onthouden, en ze doet een wedstrijd over wie de meeste verzen onthoudt. De winnaar krijgt een cadeautje.”

De Heer is mijn herder

Eén van de Bijbelverzen die Khalilbe moedigt is uit Psalm 23:1: ‘De Heer is mijn Herder, mij ontbreekt niets.’

“Dat heb ik ervaren toen ik een mobieltje wilde kopen, en daar had ik niet genoeg geld voor. Ik bad tot God, en God stuurde me geld, en ik kocht het.”

Khalil heeft veel vrienden; sommigen zijn gelovigen, terwijl anderen hun leven nog steeds los van God leiden. Meestal gaat hij met zijn goede vrienden mee naar de kerk om meer over God te leren. Elke keer als hij Hem meer leert kennen, houdt hij meer van Hem. Zijn droom is om kleermaker te worden.

Bedankt!

“Ik wil de bediening van de Bible League bedanken voor hun inspanningen. Ga alsjeblieft door, want velen moeten met het Evangelie bereikt worden. Bid dat ik zal groeien in vreze Gods en dat ik in de toekomst een grote prediker zal zijn.”

Help je mee?

Khalil komt in aanraking met het alfabetiseringsprogramma. Hij heeft nooit goed leren lezen of schrijven. Hij gaat erheen en door middel van de Bijbel leert hij lezen en schrijven. Hij moedigt hem aan om te stoppen met zijn slechte gewoonten. God verandert zijn leven. Help je mee om nog meer mensen in het Midden-Oosten te leren lezen en schrijven aan de hand van de Bijbel? Zodat ook zij het Evangelie leren kennen?

Ja, ik help mee!