Leestijd: 3 minuten

Lester’s droom is om honkbal te spelen. De 14-jarige jongen uit Nicaragua speelt urenlang elk weekend. Vorig seizoen sloeg hij 15 homeruns. Hij speelt als catcher, en zijn vader steunde hem door al het benodigde materiaal voor hem te kopen om te kunnen spelen. Maar toen verliet zijn vader hem.

Vader vertrekt opnieuw en voorgoed

“Ik was ongeveer tien jaar oud. Mijn vader had ruzie met mijn moeder, omdat hij een andere vrouw had. Toen hij het huis verliet, had dat invloed op mijn relaties met anderen.”

De tiener begaf zich op een destructief pad. Hij was grof en dwaas, en raakte bijna betrokken bij roken. Zijn moeder werkte, terwijl zijn grootmoeder voor hem en zijn broers en zussen zorgde. “Mijn vader kwam terug, maar dingen bleven hetzelfde. Soms reageerde ik slecht op mijn moeder toen ze besloot mijn vader terug te nemen.”

Toen vertrok zijn vader opnieuw, dit keer voorgoed. Het trof Lester nog erger dan de eerste keer.

Een blessure

Lester’s houding veranderde in alle aspecten van zijn leven – school, thuis en honkbal. “Ik werd ongedisciplineerd in de training die ik nodig had om te kunnen meedoen aan het nationale team in mijn categorie. “Op een dag raakte ik geblesseerd aan mijn enkel tijdens de training. Ik kon anderhalf jaar lang niet terugkeren naar de competitie.”

De blessure was een verwoestende crisis voor Lester. Hij had geen uitlaatklep voor zijn emoties. Hij werd meerdere keren uitgenodigd voor de kerk, maar twijfelde. “Ik schaamde me om naar de kerk te gaan vanwege wat er met mijn vader was gebeurd. Ik dacht dat ze me zouden uitlachen.”

Bijbelstudie Project Filippus

Maar gelukkig had Lester het mis. Uiteindelijk bezocht hij de kerk en nam deel aan de Bijbelstudie van Project Filippus met andere jongeren. “In deze kleine groep begon ik de lessen van de Bijbelstudie te bestuderen en de Heer begon mijn hart te genezen van bitterheid en wrok. De groep liet me voelen alsof ik deel uitmaakte van een familie.”

God gebruikte de Bijbelstudie om Lester te laten zien dat hij de verkeerde weg koos. “Het was alsof God me vertelde dat Hij twee wegen voor me had: de weg naar leven en de weg naar dood. Ik was degene die moest kiezen. Het herinnerde me aan de discipline die nodig is in de sport om van het ene niveau naar het volgende te gaan. Ik besloot gedisciplineerd te zijn in de sport en gedisciplineerd te zijn om God te eren met wat ik doe.”

Lester ontving verlossing en begon Jezus te volgen. Door de genade van God ontving zijn moeder ook verlossing. Later deed zijn vader dat ook.

Help je mee?

Lester is dankbaar voor alle steun. Door de Bijbelstudie van Project Filippus heeft hij Jezus leren kennen en is zijn leven verandert. “Blijf alsjeblieft doorgaan met het sturen van het materiaal. Het is Gods instrument geweest om ons te helpen ons leven te veranderen en de koers te corrigeren. Ik waardeer jullie steun. Moge God jullie zeer zegenen voor alles wat jullie voor ons doen.”

Help je mee om nog meer jongeren als Lester te bereiken met het Evangelie?

Ja, ik help mee!