Leestijd: 3 minuten

Aarti had een moeilijke jeugd, omdat haar vader vertrok toen ze nog erg jong was. Ondanks de verpletterende verwoesting van het vertrek van haar vader vond Aarti troost bij de mensen om haar heen. Ze had haar moeder, die haar door alles heen leidde, en een oom die werkte als ambtenaar voor de overheid. Haar oom zorgde voor de benodige financiën om zowel Aarti’s studie als dagelijkse behoeften te ondersteunen. Ze moedigden Aarti allebei aan om een bachelor’s degree in hotelmanagement te behalen.

Een ontmoeting met Gods Woord

Terwijl ze opgroeide, doorstond ze talloze worstelingen, maar met ongelooflijke kracht en veerkracht. “Ik herinner me mijn vader niet heel goed. Zijn afwezigheid betekende veel voor me. Omdat ik het enige kind was van mijn ouders, had ik het moeilijk met opgroeien. We hadden nauwelijks iets te eten en mijn leven was vol strijd.”

Aarti’s situatie verslechterde toen ze een jong meisje was, slechts vijf of zes jaar oud. Haar moeder kreeg de diagnose hartziekte; de artsen vertelden haar dat ze zich in de laatste fase bevond. Iemand deelde het Evangelie met haar op haar sterfbed, en ze nam Jezus aan. Het was een keerpunt in haar leven. Ze was een vrouw van geloof en moedigde Aarti aan om naar de kerk te gaan. “Er is een bijbelklas voor kinderen, je moet gaan,” ze spoorde haar dochter elke week aan.

“Na het zien van het geloof van mijn moeder in Hem, voelde het alsof er iets speciaals moest zijn aan deze Verlosser waar zij zo sterk in was gaan geloven.”

Standvastig in geloof ondanks tegenstand

Ze besloot het advies van haar moeder op te volgen en begon naar de kerk te gaan. Pastor Panchram introduceerde haar bij de Bijbelstudie van Project Filippus. “Ik wist toen nog niet veel over God of Jezus. Ik genoot van de Bijbellessen vanwege de spannende verhalen en danssessies. Ze deelden ook chocolaatjes uit aan alle studenten, wat me verleidde om de lessen bij te wonen.”

In de loop van de tijd leerde Aarti meer over Jezus en ontving ze redding. Haar familieleden waren niet blij met haar nieuwe geloof in Jezus en maakten grapjes over haar. “Volg de christenen niet. Je zult geen goede jongen vinden om mee te trouwen,” ontmoedigden de familieleden haar.

God dienen tot het einde

Ondanks hevige tegenstand van vrienden en familie blijft Aarti standvastig in haar geloof. “Jezus heeft mijn leven getransformeerd. Hij is mijn Schepper. Hij zegent me en beschermt me. Ik neem regelmatig de tijd om de Bijbel te lezen. Mijn hart is in vrede en ik ben gelukkig. Als ik depressief ben, lees ik mijn Bijbel.”

Ze houdt van de Bijbelverhalen, vooral het verhaal van Zacheüs. Ze moedigt andere vrouwen aan om Jezus te volgen en Hem te dienen. “Mijn ambitie en droom is om God te dienen tot de dag dat ik sterf.”

Help je mee?

Aarti, een jonge vrouw die ondanks de tegenslagen en tegenstand standvastig blijft in haar geloof. Ze heeft de kracht van het Evangelie ervaren en haar leven is getransformeerd door de liefde van Jezus. Net zoals Aarti zijn er vele anderen in Azië die nog nooit van Jezus hebben gehoord en verlangen naar hoop en verlossing. Help je mee om het Evangelie in Azië nog verder te verspreiden?

Ja, ik help mee!