Leestijd: 2 minuten

Het is druk in de lemen hut van Leah en Jack Lungu. De kruidige geur van warm eten vult de ruimte en er klinkt vrolijk geklets. Naast hun twee kinderen wonen ook Jack’s moeder, zijn twee jongere zussen en een neefje in het kleine huis. Tijdens maaltijden schuift er regelmatig nog een buurkind of familievriend aan. Leah en Jack wonen in het dorpje Kapichila in Oost-Zambia, op een steenworp afstand van de Malawische grens. Het echtpaar maakt al enkele jaren deel uit van de lokale kerkgemeente. In de afgelopen twee jaar is Leah opgeleid tot Bijbelstudieleider. Ze leidt momenteel een Bijbelstudiegroep voor tieners en jongvolwassenen. En dat maakt veel jongeren enthousiast voor het geloof.

 1. ‘s Morgens haalt Leah, met haar kinderen Fathima en Anike, water uit de dorpsput.
 2. Jack oogst op een nabijgelegen veld de eerste maiskolven van dit jaar.
 3. Naast mais verbouwen Jack en Leah zonnebloemen. In een ondiepe gevlochten mand scheidt Leah de zonnebloempitten van hun vliesje.
 4. Jack doet mee met touwtje springen. Hij speelt graag met zijn kinderen.
 5. Meestal eet een buurkind of een vriend van de familie mee.
 6. ‘s Avonds verzamelt de hele familie zich in de lemen hut voor familietijd en het lezen van de Bijbel.
 7. Op zondag gaat het gezin naar hun kerk, de “Living Source Community”. De dienst duurt 3,5 uur en is gevuld met woorden van begroeting, lofprijzing, gedichten, het opzeggen van Bijbelverzen en een preek.
 8. Doordeweeks geeft Leah Bijbelstudie aan 26 jongeren en jongvolwassenen. Ze ontmoeten elkaar twee keer per week.
 9. Aan het eind van de Bijbelstudie zingen ze vol overgave lofliederen. Hun stemmen weerklinken in heel Kapichila.
 10. De leden van Leah’ s Bijbelstudiegroep krijgen hun eerste eigen Bijbel.
 11. Met vrolijke dans vieren de jongeren de ontvangst van Gods Woord.
Help je mee?

Dankzij het Bijbelstudieprogramma Project Filippus heeft Leah zich kunnen opleiden tot Bijbelstudieleider. Eerst heeft ze zelf Jezus leren kennen en de Bijbel leren begrijpen. Nu kan ze gaan uitdelen aan anderen om zich heen, zoals de tieners en jongvolwassenen in Kapichila.

Voor 6 euro geef je iemand al een eigen Bijbel en Bijbelstudiemateriaal. Help je mee om het Evangelie in Zambia nog verder te verspreiden?

Ja, ik help mee!