Leestijd: 3 minuten

Lola, een 87-jarige weduwe uit de Filipijnen, vond haar levensdoel op een onverwachte plek. “We hebben hier in Calauan een weeshuis gebouwd, en we noemen het Pinagpala Children’s Home Garden,” zegt ze, geïnspireerd door Psalm 41.

Invloed van haar opvoeding

Geboren in een katholiek gezin werd Lola’s begrip van het geloof sterk beïnvloed door haar opvoeding. “Ik was zo bang om mijn reguliere rituelen te missen, omdat ik bang was om naar de hel te gaan.” Ongetrouwd en zwanger vluchtte ze in schaamte van haar familie, en ontdekte ze een levensveranderende boodschap op de christelijke radio.

“Diezelfde nacht bad ik tot God om vergeving en redding. Ik huilde zo hard omdat ik op dat moment de liefde van de Heer voelde. Ik was vervuld van vreugde; ik sprong en danste omdat ik wist dat ik vergeven was,” zegt Lola.

Bijbelstudie van Project Filippus

Na het verkrijgen van haar eerste Bijbel bloeide Lola’s geestelijke leven op, vooral nadat ze in contact kwam met Bijbelstudie van Project Filippus. “Ik ben zo dankbaar dat ik via mijn dochter Joy verbonden ben met deze Bijbelstudie.” De training heeft haar verder toegerust om het Woord van God te verspreiden. “God spreekt echt tot me via de Bijbel. Daarom moet onze gemeenschap er één hebben, zodat ze ook kunnen luisteren en meer kunnen leren over de liefde van God.”

Verspreiding van Gods Woord

Lola begon Bijbelstudies te geven in het weeshuis dat ze heeft geholpen te bouwen. “En dankzij Bible League kunnen deze kinderen nu Bijbelstudies houden in afgelegen gebieden.” Ze begeleidt kinderen in het weeshuis.

Dankbaarheid

Na deelname aan de Project Filippus training voelde Lola zich gesterkt. “Bedankt Bible League, voor het laten zien dat je niet per se een hogere opleiding nodig hebt om de Bijbel te bestuderen. Ik behandel deze jonge mensen alsof het mijn kleinkinderen zijn,” zei ze, vervuld van dankbaarheid voor het werk dat God haar mogelijk heeft gemaakt.

Geestelijke Erfenis

Vandaag is Lola gericht op het achterlaten van een geestelijke erfenis. Haar ogen zijn vastberaden gericht op de eeuwige prijs terwijl ze bidt om kracht in wat ze haar ‘bonusjaren’ van de Heer noemt. Ze leidt Bijbelstudies in afgelegen gebieden en begeleidt jonge kinderen, in de wetenschap dat de jeugd de toekomst heeft. Het is haar hoop en gebed dat de jongeren haar werk straks voortzetten.

Lola is dankbaar voor de Project Filippus training en benadrukt de behoefte aan Bijbels in de gemeenschap. Helpt u mee om het Evangelie in de Filipijnen nog verder te verspreiden?

Help je mee?

Inspirerend verhaal over Lola, een 87-jarige Filipijnse weduwe, die haar levensdoel vond door het bouwen van een weeshuis en het verspreiden van Gods Woord. Geboren in een katholiek gezin, onderging ze een levensveranderende ervaring na het beluisteren van christelijke radio. Nu leidt ze Bijbelstudies in afgelegen gebieden en begeleidt ze jonge kinderen. Lola is dankbaar voor de Project Filippus training en benadrukt de behoefte aan Bijbels in de gemeenschap. Ze is gericht op het achterlaten van een geestelijke erfenis. Ook jij kunt een geestelijke erfenis achterlaten, door na te laten aan Bible League. Meer weten, lees hier meer. Uiteraard kun je ook een (eenmalige) gift geven.