Leestijd: 3 minuten

Rebeca’s leven in Paraguay is vredig. Elke ochtend staat ze op om ontbijt te maken voor haar man. Ze doet huishoudelijke taken in haar huis en bezoekt dan haar zieke moeder om voor haar te zorgen. Maar haar leven was niet altijd vredig. Rebeca’s man is een herstellende alcoholist. Hun leven samen was donker en deprimerend.

“Ik was erg verdrietig omdat mijn partner een alcoholist was, en met hem samenleven was heel moeilijk vanwege zijn verslaving”, zegt ze. “Mensen kwamen naar me toe om te zeggen dat het opviel dat ik een verdrietig persoon was omdat ik niet meer glimlachte en nooit mijn huis verliet. Het was een leven dat me in constante crisis bracht.”

Rebeca’s moeder is een gelovige die altijd het Woord van God met haar dochter deelde, maar het viel op dove oren. “Ik ben opgegroeid in een huis waar Jezus Christus bekend was, maar ik ging niet naar de kerk”, herinnert ze zich. “Het was een vrij gecompliceerde situatie. Mijn moeder deelde Gods Woord met me, maar ik was opstandig.”

Verdriet en isolatie achtervolgden Rebeca. “Ik besefte dat ik in een zeer slechte staat van lijden verkeerde”, zegt ze. “Ik dacht dat als ik stierf, ik vrede zou hebben.”

Hoewel het leek alsof de inspanningen van Rebeca’s moeder verloren waren, gebruikte God elk gebed, elke boodschap om een zaadje van licht in de jonge vrouw te planten. “Dingen begonnen te veranderen op de dag dat ik bezocht werd door een voorganger van een kerk waar ik nu heen ga”, zegt ze. “God begon me al terug naar Hem te brengen.”

De voorganger gaf haar een kopie van het Nieuwe Testament en moedigde haar aan deel te nemen aan een Bijbelstudie van Project Filippus in een kleine groep in de kerk. Haar honger om meer te weten te komen over Christus dreef haar om ‘ja’ te zeggen tegen zijn uitnodiging.

Die ‘ja’ veranderde haar leven. Nadat ze meer over Jezus Christus had geleerd, kwamen Rebeca en haar man beiden tot geloof en werden ze gedoopt.

“We zijn gelukkig. We zijn anders. We kunnen het samen delen als een familie”, zegt Rebeca vrolijk. “Mijn man drinkt niet meer. We lezen elke dag het Woord van God, en we willen meer weten over Jezus Christus.”

Terwijl zij en haar man meer over Jezus Christus leren, zijn ze enthousiast om het licht van het Evangelie te zijn voor anderen die leven zoals zij eens deden, in verdrietige, donkere omstandigheden.

“Het Woord van God leert ons hoe we moeten leven. Het is goed, en als het mij en mijn man veranderde, kan het ook iedereen in mijn buurt veranderen. Ik ben er volledig zeker van dat ik moet delen over Christus met mensen die Hem niet kennen.”

Help je mee?

Rebeca en haar familie leerden Jezus Christus en Zijn liefde kennen tijdens de Bijbelstudies. Haar voorganger was uitgerust met training en materialen om huis-aan-huis het Evangelie te delen. Maar het is alleen door de kracht van de Heilige Geest dat Rebeca de Heer kent. De toewijding van haar moeder om te blijven delen en bidden voor haar opstandige dochter werd door God gebruikt om een glimp van licht te brengen in een ogenschijnlijk hopeloze duisternis. Help je mee om het Evangelie nog verder te verspreiden?