Leestijd: 3 minuten

Blanca was pas vier jaar oud toen ze haar moeder verloor aan tyfus. Er bleef een grote leegte achter in haar hart. “Ik was altijd verdrietig. Het feit dat ik me geen kus of knuffel van mijn moeder kan herinneren, was erg moeilijk. Ik twijfel er niet aan dat ze van me hield, maar ik heb geen herinnering aan haar, omdat ik nog erg klein was toen ze stierf.”

Op zoek naar een hogere macht

Blanca en haar zussen gingen bij hun oma wonen in Mexico. Ze heeft alleen de middelbare school afgemaakt. Sinds haar kindertijd is Blanca op zoek geweest naar een hogere macht, ook al kende ze Jezus niet. “Toen ik op de middelbare school zat, bad ik veel, hoewel ik niet wist tot wie ik bad.”

Toen Blanca 14 was, trok haar tante bij haar oma in. Blanca’s tante had een moeilijk leven gehad; ze nam meestal banen aan die niet het beste waren op moreel gebied, maar die genoeg betaalden om haar gezin te onderhouden. Maar deze keer was er iets anders. Blanca’s tante praatte anders, ze kleedde zich anders. Ze was een compleet veranderd persoon omdat ze Jezus had aangenomen.

Ontdekking van Jezus

“Ik vroeg mijn tante wie Jezus was, en ze vertelde me dat Hij de Zoon van God was die Zijn leven had gegeven om onze zonden te vergeven,” herinnert ze zich. “Op dat moment begreep ik voor het eerst dat ik altijd tot Jezus had gebeden.”

Maar deze kennis veranderde Blanca’s hart niet onmiddellijk. Ze ging een paar keer naar de kerk, maar bleef doorgaan met haar zondige leven.

Jaren later, tijdens het hoogtepunt van de COVID-19-pandemie, raakte Blanca’s man besmet met het virus. Blanca werkte niet en haar familie was volledig afhankelijk van haar man voor financiële ondersteuning. Ze raakte in paniek en begon God om hulp te vragen.

Een bron van hoop

“Iemand op het werk van mijn man had hem een Bijbel gegeven, maar we lazen er nooit in. We bewaarden het in een kast. Ik voelde me ellendig. Ik huilde over onze situatie. Ik was doodsbang om ziek te worden. Ik smeekte God om mijn man te genezen. Plotseling kwam de naam van Jezus in mijn gedachten, en het was alsof mijn ogen geopend werden.”

Blanca begon die dagen in de kerk met haar tante opnieuw te beleven. Ze zong de aanbiddingsliederen in haar hoofd en begon iets anders te voelen: hoop. Ze begon de Bijbel aan haar man voor te lezen. Gelukkig herstelde hij van het virus.

Geestelijke genezing

En er vond een geestelijke genezing plaats in Blanca. Ze begon zich te richten op de God die ze altijd al bij zich wist. Vanwege de pandemie waren de lokale kerken gesloten, maar haar neef deelde de online livestream van zijn kerk, zodat Blanca meer over God kon leren. Toen de kerken weer opengingen, was Blanca er elke kans die ze kreeg. De voorganger schreef Blanca in voor een Bijbelstudie van Project Filippus, waar ze steeds meer leerde over de liefde van Jezus, een leegte die ze sinds de dood van haar moeder had verlangd op te vullen.

“Ik huil niet meer zo veel om mijn moeder als vroeger. Nu kan ik haar met liefde herinneren en niet met verdriet.”

Vol vertrouwen in Gods werk

Blanca’s leven is veranderd door het bestuderen van Gods Woord. “Mijn familie en buren hebben gemerkt dat er veranderingen zijn in mijn karakter sinds ik Gods Woord ben gaan bestuderen. Ik ben vriendelijker tegen mensen en probeer niet te oordelen of me te bemoeien met het leven van anderen.

Ik heb nog veel te leren, maar wat ik geleerd heb, deel ik met mijn familie, en zij beseffen dat ook zij God in hun leven nodig hebben. Ik ben nog niet volmaakt, zoals Christus, zoals de Schrift zegt, maar ik heb volledig vertrouwen dat God in mij en mijn familie zal werken.”

Help je mee?

Na een jeugd vol verlies en een voortdurende zoektocht naar een hogere macht vond Blanca eindelijk haar antwoord in Jezus. Door het bestuderen van Gods Woord en de kracht van gebed ervoer ze geestelijke genezing en vond ze hoop te midden van moeilijke tijden. Blanca’s leven is getransformeerd en ze deelt nu haar geloof met anderen, in de hoop dat ze ook de liefde en genade van Jezus zullen ervaren. Help je mee om het Evangelie nog verder te verspreiden in Latijns-Amerika?

Ja, ik help mee!