Leestijd: 2 minuten

Mijn naam is Sargis. Ik ben 36 jaar oud en woon in Armenië. Ik ben getrouwd en heb een mooie en gezegende familie met drie kinderen. Ik dank God dat mijn familie in Christus gelooft.⁠

Een verloren geloof

Na de onafhankelijkheid van Armenië kregen we godsdienstvrijheid en begonnen eerder ondergrondse kerken in Armenië hun evangeliserende activiteiten. Toen ik bijna 13 was, verzamelden de meeste gelovigen zich nog steeds in hun huizen voor christelijke diensten. We hadden een buurman die ons bezocht en ons over Jezus Christus vertelde. We hadden een enorme honger naar het Woord van God.⁠

Na een jaar stopte ik met het bezoeken van de christelijke diensten en nam ik een seculiere levensstijl aan. Ik verwijderde me steeds verder van de Heer en wilde niet meer volgens het Woord van God leven. In plaats daarvan werd ik een grove en ruwe jongen die een leven zonder God leidde. Helaas duurde dit jarenlang voort. Ik trouwde en kreeg kinderen. Ik heb een geweldige vrouw; we houden diep van elkaar. Mijn vrouw gaf uiteindelijk ook haar leven aan Christus. Ik was niet tegen haar beslissing om een gelovige te zijn.⁠

De kracht van vasthoudend bidden

Vanwege onze ernstige sociaaleconomische situatie verhuisde ik met mijn gezin naar Rusland, waar ik mijn slechte levensstijl voortzette. Ik hing vaak rond in nachtclubs en kwam vaak dronken thuis. Mijn vrouw was zo verdrietig over mij, ze huilde veel maar kon niets doen om me te veranderen. Het enige wat ze kon doen was voor me bidden, en dat deed ze altijd.⁠

Een nieuw pad naar God

Ik kan je verzekeren dat de gebeden van mijn vrouw effect hadden. Ik werd zo berouwvol over mijn immorele en zondige levensstijl dat ik geen andere keuze had dan mijn leven aan de Heer te geven. Ik wilde Hem dienen met mijn vrouw en gezin, omdat ik de levende God en Zijn beschermende handen in mijn leven had ervaren. Ik begon een Russische Baptistenkerk te bezoeken en God hielp me om mijn geestelijke leven te herstellen.⁠

Help je mee?

In dit aangrijpende verhaal van Sargis zien we een pad van verlies, afdwaling en uiteindelijke terugkeer naar geloof en hoop. Ondanks zijn seculiere levensstijl en jarenlange afstand van God, brachten de onophoudelijke gebeden van zijn vrouw verandering in zijn hart. Door berouw en de ontdekking van Gods genadevolle hand, vond Sargis de kracht om zijn leven opnieuw aan de Heer te wijden. Help je mee om het Evangelie nog verder te verspreiden in Armenië zodat mensen zoals Sargis ook Gods genade zullen leren kennen?

Ja, ik help mee!