Leestijd: 2 minuten

In Ethiopië woedt sinds vorig jaar een heftige burgeroorlog. Talloze mensen zijn om het leven gekomen en honderdduizenden op de vlucht geslagen. Honger ligt inmiddels overal op de loer. Alsof dat nog niet genoeg is hebben Ethiopische christenen ook te maken met vervolging. Voor Tesfa was het christelijk geloof daarom ook helemaal niet interessant. Overal zag hij dat christenen werden vervolgd en buitengesloten en dat wil toch niemand?

Gegrepen door het Evangelie

Toch werd ook Tesfa gegrepen door het Evangelie. Nadat zijn broer een audiobijbel begon te luisteren zag hij hem voor zijn ogen veranderen. Hij werd een ander mens. Het maakte Tesfa nieuwsgierig en ook hij begon de audiobijbel te luisteren. ”Ik ontdekte dat God Zijn liefde heeft laten zien in Jezus Christus en wat Hij heeft gedaan. Daar werd ik diep door geraakt. Het duurde niet lang voor ik – net als mijn broer – Christus mocht leren kennen als mijn Redder. Nu kan en wil ik niet meer zonder Hem!”

Een anker in de storm

Eerst kon Tesfa zich niet voorstellen waarom iemand christen zou worden. Nu begrijpt hij niet hoe landgenoten het volhouden zónder God. Want het Woord van God is voor hem nu een anker, terwijl de stormen over zijn land razen. En dat anker gunt hij al zijn landgenoten met heel zijn hart.

Help je mee?

Via zijn broer leert Tesfa God kennen. Eerst zag hij dat christenen werden vervolgd en snapte niet waarom je christen zou willen worden en nu kan hij niet leven zonder God. Het Woord van God is een anker in zijn leven geworden en hij gunt dit ook zijn landgenoten. Help je mee om nog meer mensen in Ethiopië te bereiken met het Evangelie?

Ja, ik help mee!