Leestijd: 2 minuten

Perparim Hidershaj is getrouwd en heeft vier kinderen: drie dochters en een zoon. Via zijn oudste dochter heeft hij Jezus leren kennen, doordat zij in aanraking kwam met de Bijbel en haar vrijmoedigheid thuis om erover te vertellen. Hij kwam namelijk uit een moslim familie.

Oudste dochter komt in aanraking met de Bijbel

In 1976 haalde Perparim zijn universitair diploma voor onderwijzer in de biologie en chemie. Zijn eerste werkervaring had hij als onderwijzer. Vervolgens werd hij schooldirecteur waarna hij gedurende acht jaar leiding gaf aan het lesprogramma op 110 scholen. In 1994 werd hij vice-prefect van het district Skrapar met 40.000 inwoners.

In 1990 kwam zijn oudste dochter voor het eerst in aanraking met de Bijbel via correspondentie met Engeland om de taal te leren. Ze was toen 16 jaar oud. In 1992 werd zijn dochter student in Tirana en kwam ze in contact met de Baptisten Kerk, waar ze Christus aannam. Ze vertelde het Goede Nieuws van Jezus Christus aan andere familieleden. Zijn drie andere kinderen én zijn vrouw kwamen ook tot geloof. Zo ontstond een bijeenkomst bij hun thuis, waar op den duur wekelijks Albanese gelovigen en buitenlandse zendelingen bij elkaar kwamen.

Zondaarsgebed

In het begin was hij hier niet gelukkig mee. In 1994 waren de drie meisjes student en twee van hen werkten mee aan evangelisatie-acties in verschillende delen van het land. Toen hij zag dat zijn kinderen hem desondanks gehoorzaam waren, besefte hij dat dat kwam door hun geestelijke toewijding aan het Woord van God. Zo raakte hij ook gaandeweg betrokken bij de bijeenkomsten van de kerk in hun kleine woonplaats. In de herfst van 1994 deed hij, tijdens een zondagse dienst waar veel mensen waren uitgenodigd, openlijk het zondaarsgebed. In 1999 nam hij het besluit om zichzelf volledig ten dienste te stellen van de verkondiging van het Evangelie aan iedere Albanees. Sinds 1998 werkt hij voor Bible League in Albanië.

Help je mee?

Wist je dat kinderen in Albanië meer openstaan voor het evangelie? Veel ouders, als Perparim, hebben Jezus leren kennen via hun eigen kinderen. Daarom is het kinderwerk zo belangrijk in landen zoals Albanië, want als zijn dochter niet in aanraking was gekomen met de Bijbel en niet de vrijmoedigheid had gevoeld om dit thuis te delen, dan had Perparim Jezus nooit leren kennen. Help je mee om het Evangelie in Albanië nog verder te verspreiden?

Ja, ik help mee!