Leestijd: 2 minuten

Sinnaih Sivakumar is 44 jaar getrouwd en heeft drie kinderen. Zijn geboortedorp is Barathipuram in het kilinochchi district in de noordelijke provincie in Sri Lanka. Zijn dorp werd in 2008 verwoest in de burgeroorlog, met vele duizenden die ontheemd raakten, enkele duizenden verloren hun leven en velen werden vermist toen ze gevangen werden genomen door de regeringstroepen.

Ontvoerd door een rebellengroep

“Ik werkte tot 2003 als politieagent van Sri Lanka en werd later in 2008 ontvoerd door een rebellengroep, omdat ze dachten dat ik een informant was. Ik werd in een ondergrondse cel geplaatst waar geen licht of ventilatie was. Ik heb bijna negentien maanden in die eenzame cel gezeten. Ik heb ooit een doodvonnis gekregen, maar wat er in deze jaren is gebeurd, is een raadsel.”

Sinnaih kan zich niet alles meer herinneren zoals het was. De regeringstroepen zijn meedogenloos en hebben geen enkel gevoel van mededogen of barmhartigheid. Hij heeft elke dag pijn en trauma ervaren terwijl hij in de gevangenis zat. Op een dag ervoer hij echter een wonder.

“Op een ochtend, het was erg donker, zag ik plotseling een lichtstraal de donkere kamer binnenkomen. Een persoon droeg een lamp en vroeg me om naar buiten te komen. Hij vroeg aan mij: “Bent u een christen?”. Ik heb antwoordde niet. Hij gebaarde me uit de kamer te komen. Ik was blij om het zonlicht na vele maanden te zien. Ik was bleek en zwak geworden.”

Miraculeuze bevrijding

Op een miraculeuze wijze werd Sinnaih vrijgelaten uit de gevangenis. Hij kon niet geloven of begrijpen wat er was gebeurd.  “Ik moet naar een kerk gaan en zien”, zei ik tegen mezelf. Sinnaih ging naar de kerk. Het was de kerstperiode in december 2018. De kerk gaf Bijbelstudies van Project Filippus. Ze hadden ook studiemateriaal. Veel leden hadden toegezegd eraan deel te nemen.

“Mijn vrouw en ik staken ook onze handen op en we volgde allebei de lessen uit het boekje. Ik ervoer een gevoel van liefde en dankbaarheid, waarvan ik geloof dat God ons hart heeft geraakt. Mijn vrouw en ik accepteerden Jezus een paar weken later. Deze lessen leidden ons en leerden ons over het leven dat Jezus geeft. Nu besef ik waarom God mijn leven had gered. Het lijkt een droom dat ik van de gevangenismuren verlost werd en naar een nieuwe leven met Jezus werd gebracht.”

Sinnaih is dankbaar voor de Bijbelstudie. Het heeft zijn vrouw en hem gezegend.

Help je mee?

Sinnaih wordt gevangen genomen door een rebellengroep. Bijna negentien maanden zit hij opgesloten totdat hij op een miraculeuze wijze vrijgelaten wordt. Dat is het moment dat hij de stap zet om naar de kerk te gaan. Daar komt hij in aanraking met de Bijbelstudies van Project Filippus. Gevoel van dankbaarheid en liefde stromen door hem heen. Hij accepteert Jezus in zijn leven en beseft waarom God zijn leven heeft gered. Help je mee om nog meer mensen in Sri Lanka te bereiken met het Evangelie?

Ja, ik help mee!