Leestijd: 2 minuten

Nani is 10 jaar en woont in het Pladimeena dorp in Rajasthan (India). Ze moest stoppen met school vanwege problemen thuis. Haar ouders zijn erg arm; ze werken op het boerenveld. Ze heeft twee broers en twee zussen en ze helpen allemaal hun ouders. Niemand van hen kon hun studie voortzetten.

“Mijn vader is een alcoholist en hij geeft het geld uit aan het kopen van alcohol. Hij zorgt niet voor ons. We hebben thuis geen eten en maken dan ruzie met iedereen thuis. Hij slaat ons ook als hij boos wordt.”

Nani wilde weer terug naar school, maar ze moest in het veld werken. Dat was de periode dat ze hoorde over een alfabetiseringscursus in haar dorp. Ze informeerde ernaar en sloot zich aan bij de klas. “Ik hou van de activiteiten die we doen en de lessen die ik heb geleerd. Ik voel me nu gelukkig omdat ik Hindi kan lezen. Ik hou van verhalen; elke les leren we een nieuw verhaal en een Bijbelvers.”

Nani heeft nooit de kans gehad om van haar jeugd te genieten en plezier te hebben met vrienden! Ze brengt het grootste deel van de tijd door met het werken op het land, samen met haar broers en zussen. Nani gaat nu naar een plaatselijke kerk en neemt deel aan de zondagsschool. Vervuld van een gevoel van geluk en vreugde, luistert Nani met andere kinderen naar de Bijbelverhalen en leert ze de lessen. Bid samen met ons voor Nani, zodat God dit jonge meisje mag gebruiken om haar vader en haar vrienden naar Jezus Christus te leiden.

Help je mee?

Nani komt via de alfabetiseringscursus in haar dorp in aanraking met het Evangelie. Ze heeft het thuis niet makkelijk met een vader die alcoholist is. Door de bijbelstudie leert ze over Jezus Christus en wordt ze vervuld met een gevoel van geluk en vreugde. Ook leert ze andere kinderen kennen, want naar school gaan deed ze niet meer. Help je mee om nog meer kinderen in India te bereiken met het Evangelie?

Ja, ik help mee!