Leestijd: 2 minuten

Marcos Terruzi is een teamlid van Bible League International. Hij is verantwoordelijk voor de gevangenisbediening en heeft contact met veel mensen in Campana City Hall gevangenis in Argentinië. Omdat hij  in het verleden zelf in detentie heeft gezeten, is het voor veel gevangenen gemakkelijk om hun hart te openen voor de boodschap van Marcos.

Ik had God niet nodig

Tijdens één van zijn bezoeken kreeg Marcos de kans om Victor Midana (57 jaar) te interviewen. Victor vertelde hem: “Ik was een gewoon mens, heel onafhankelijk, en ik had God niet nodig. Ik ben hier omdat ik een verwarrende situatie heb meegemaakt. Ik werd ervan beschuldig één van mijn dochters te hebben misbruikt, maar dit is nooit gebeurd.” Terwijl justitie zijn zaak bespreekt, leert Victor elke dag van de Heer en het werk dat Hij deed voor de hele mensheid.

God zal me bevrijden

Victor heeft zich bekeerd en zich volledig toegewijd aan Jezus Christus. Hij is nu bereid om zijn levenspad te veranderen en nu, onder de moeilijke omstandigheden, heeft hij Jezus zonder enige twijfel in zijn hart geaccepteerd. Victor verteld: “Dit is de dag van de beslissing waarop God mijn leven wil veranderen. Ik zit ten onrechte in de gevangenis en ik weet dat God me zal bevrijden.”

Victor is in de gevangenis gedoopt en maakt nu deel uit van een discipelschapsgroep. Door het evangelie van Johannes door te nemen,  leert hij over het leven en de leringen van Jezus Christus. Victor wandelt nu in Gods Waarheid en Zijn bedoelingen met zijn leven.

Christus dienen met mijn familie

Victor zit pas negen maanden in de gevangenis. Hij werd onderworpen aan vele wetenschappelijke en psychologische onderzoeken, waarbij ze hem altijd onschuldig verklaarden. Terwijl zijn situatie wordt bepaald, zorgt Victor voor zijn vrouw en vijf kinderen, die al de weg van de Heer volgen. “Ik hoop vrijuit te gaan om Jezus Christus te dienen met mijn familie”, zegt Marcos.

Help je mee?

Victor dacht God niet nodig te hebben, totdat hij in de gevangenis terecht komt. Hij laat zich dopen en volgt een Bijbelstudie. Hij leert over Jezus Christus en hoopt nu vrijuit te gaan zodat hij samen met zijn familie Jezus Christus kan dienen. Help jij mee om nog meer mensen in Latijns-Amerika te bereiken met het Evangelie?

Ja, ik help mee!