Leestijd: 2 minuten

Maria Irene de Colina komt uit de gemeente Yaritagua in de staat Yaracuy, Venezuela. Zij is getrouwd met José Colina. Hij heeft Jezus Christus leren kennen via Project Filippus binnen hun gemeenschap.

Altijd boos en alcohol

“Ik ben zo blij dat er Bijbelstudies in onze buurt zijn. Dankzij deze studies heeft God mijn karakter veranderd! Voordat ik het Woord van God leerde bestuderen, was ik altijd boos en dronk ik dagelijks alcohol met mijn man.”

Uitnodiging

Toen José Bijbelstudie bijeenkomsten begon bij te wonen van zijn buurman en hij zijn vrouw uitnodigde om mee te gaan, wilde Maria er niks van weten. Ze had er niks mee. Elke keer als haar man iets verkeerds deed dan maakte ze van die gelegenheid gebruik om hem te vertellen dat die Bijbelstudie helemaal geen effect op hem had. Maar José blijft zijn vrouw uitnodigen om mee te gaan. Op een dag accepteert zij zijn uitnodiging en gaat mee.

Transformatie

Ze werd enorm verrast en begon de lessen leuk te vinden. Vandaag de dag begrijpt ze Gods Woord en daar is ze erg blij mee. Haar relatie met haar man is veranderd en is nu liefdevoller. Haar kinderen en hun naasten hebben die transformatie opgemerkt wat God in hun leven heeft gedaan. Ze is een nieuwe vrouw.

“Als ik de Bijbel lees, heb ik vaak moeite om het Woord van God te begrijpen. Maar door middel van de Bijbelstudie begrijp ik het! Ik begrijp het Woord van de Heer. Dat vind ik erg leuk! Het materiaal geeft ons een uitstekende begeleiding.”

Dankbaarheid

Ze volgen Project Filippus bij hun buurvrouw Yolanda de Zapata thuis. Het is een initiatief van pastor Franklin Zapata van de plaatselijke Manantial de Vida kerk. Binnenkort zal ook één van hun dochters starten met deze Bijbelstudie.

Maria en haar gezin is heel erg dankbaar voor het studiemateriaal. Ze hoopt dat door de steun meer mensen in hun gemeenschap God zullen leren kennen.

Help je mee?

Door de standvastigheid van haar man en de mogelijkheid om een Bijbelstudie te volgen, leert Maria via Project Filippus Gods Woord te begrijpen. Haar leven transformeert en nu gaat één van haar dochters ook deze Bijbelstudie volgen. Help jij mee om nog meer mensen in Latijns-Amerika te bereiken met het Evangelie?

Ja, ik help mee!