Leestijd: 3 minuten

“Ik kom uit een bescheiden maar gezond gezin”, vertelt Claudia Gomez. “Ik was de enige die afgleed in de drugswereld en verslaafd raakte. Drugsmisbruik is de reden dat ik in de vrouwengevangenis in Bogotá terecht kwam toen ik 36 jaar was.”

Het destructieve effect van haar misbruik heeft Claudia’s gezicht duidelijk getekend. Ze ziet er ouder uit dan haar leeftijd van 40 jaar. Sommige tanden ontbreken in haar bovenkaak, symbolisch voor de vele dingen die ze in haar leven heeft gemist.

Lelijke dingen

“Mijn jeugd zat vol slechte dingen. Ik zag depressie, misbruik en de dood”, herinnert ze zich. Tranen van verdriet lopen over haar wangen. “De pijn die ik in mijn jeugd heb geleden, bracht me naar de drugswereld.”

Haar verslaving zorgde ervoor dat ze verkeerde dingen deed. “Elke keer dat ik geld verdiende, gebruikte ik het voor drugs. Ik heb mijn lichaam nooit verkocht, maar afval verzameld om geld te verdienen voor mijn verslaving.”

Claudia heeft twee kinderen, maar helaas vertegenwoordigen ze een andere diepe pijn in haar leven. “De laatste keer dat ik mijn kinderen zag, waren ze vier en zes”, vertelt ze huilend. “Ze zijn opgegroeid bij mijn moeder. Nu zijn ze volwassen en mijn dochter is net getrouwd. Ik heb ze nooit meer gezien. Het kwelt me dat ik er nooit voor mijn kinderen ben geweest; dat ik ze nooit heb verteld dat ik van ze hou.”

Geweldig plan

Dan, terwijl ze haar armen spreidt en om zich heen kijkt, zegt Claudia: “Ik heb God op deze plek ontmoet! Elke dag vraag ik Hem om kracht en wijsheid om nooit meer terug te keren naar drugs. Ik vraag Hem om me te helpen mijn familie te vinden en hen om vergeving te vragen. Ik weet dat God bij me is en een geweldig plan voor mijn leven heeft. Hij is de enige die kan voorkomen dat ik terugval.”

Toen Claudia Project Filippus had afgerond liet zij zich dopen in de gevangenis. “Ik was een verloren schaap, maar Hij heeft me verlost”, vertelt ze verheugd. “Hij is echt een God van liefde en laat me nooit alleen. David is mijn favoriete personage uit de Bijbel. Hij leed veel en had vele veldslagen, die hij samen met God overwon.”

Herder

Gods Woord heeft Claudia’s hart diep geraakt en ze dankt Bible League daarvoor. Ze waardeert ons bezoek ook zeer. “Heel erg bedankt dat je hier bij ons bent, luistert, begrijpt en ons niet veroordeelt. Nu heb ik de hoop en het geloof dat God me uit de wereld zal houden waarin ik me bevond. Hij is een God van liefde die naar onze gebeden luistert.” Ze sluit af met een stukje uit Psalm 23:1-3:

“De Heere is mijn Herder, mij ontbreekt niets. Hij doet mij neerliggen in grazige weiden, Hij leidt mij zachtjes naar stille wateren. Hij verkwikt mijn ziel.”

Help je mee?

Claudia heeft in gevangenis God leren kennen en dat heeft haar leven veranderd. Ze heeft zich laten dopen en wil nooit meer terug naar drugsleven. Ze gelooft dat God haar daarbij helpt. Ze hoopt ooit weer haar familie te vinden, waaronder haar 2 kinderen, om vergeving te kunnen vragen. Project Filippus heeft een ontzettende grote rol in haar leven gespeeld. Help jij mee om nog meer gevangenen in Latijns-Amerika te bereiken met het Evangelie

Ja, ik help mee!