Leestijd: 2 minuten

Voordat de 16-jarige Ohanna Jezus ontmoette, speelde jaloezie een grote rol in haar leven. Het zorgde ervoor dat ze loog, anderen beledigde en gemakkelijk vocht met vrienden in haar stad in Armenië. “Ik leefde altijd als de andere kinderen die God niet kenden. Ik wilde niet dat iemand succesvol zou zijn. Ik dacht alleen aan mijn eigen succes. Ik dacht dat het niet nodig was om aardig te zijn voor anderen.”

Zware lasten dragen

Toen Ohanna’s vrienden zich aansloten bij een Bijbelstudiegroep van Project Filippus, voelde ze zich buitengesloten. In het begin was haar afgunst de enige reden waarom ze aanwezig was toen deze vrienden haar uitnodigden. “Ik zat met wrok omdat ze het hadden over iets leuks wat ik niet had. Ik wilde gewoon meer dingen weten dan mijn vrienden.”

Maar na verloop van tijd merkte ze hoe de andere tieners in de Bijbelstudie anders leefden. Ze behandelden elkaar met vriendelijkheid. “Het voelde als een familie.” Na een paar bezoeken leerde ze dat Jezus haar leven kon veranderen. Wanhopig om vrij te zijn van haar lasten, bad ze tot Jezus om haar te helpen.

Echte vrijheid vinden

Opgewonden over haar nieuwe hoop en leven in Jezus, deelt Ohanna een paar dingen die ze heeft geleerd door Gods Woord te bestuderen. “De Bijbelstudies leerden me over gebed, Gods wil voor mijn leven en aanbidding die God behaagt. Ik heb geleerd wie God is; dat Hij almachtig is en altijd klaar staat om ons te helpen.”

Nu is Ohanna’s leven anders. Weg zijn de leugens, aanstootgevend gedrag en jaloezie. Ze ervaart nu ware vrijheid en vrede. “Mijn familie en vrienden zien dat ik een ander persoon ben.” Vandaag is ze bereid om haar klasgenoten te helpen en ze vertelt enthousiast over Jezus. Op een dag droomt de tiener ervan om mensen in Armenië te helpen het Goede Nieuws te leren kennen.

Laat niemand u minachten vanwege uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geest, in geloof en in reinheid.

1 Timotheüs 4:12

Help je mee?

Jaloezie speelde een grote rol in het leven van Ohanna. Ze gunde anderen geen succes, maar was alleen bezig met haar eigen succes. Totdat ze vanuit jaloezie meegaat met haar klasgenoten naar een Bijbelstudie van Project Filippus. Ze leert Jezus Christus kennen en dan leert ze dat Jezus haar kan veranderen. Ze bidt tot Jezus en haar leven verandert. Ze is niet meer jaloers, maar ervaart nu vrijheid en vrede. Help jij mee om nog meer mensen in Armenië te bereiken met het Evangelie?

Ja, ik help mee!