Leestijd: 2 minuten

Beflin Ranni Wanimbo is 11 jaar oud en opgevoed door haar alleenstaande moeder. Beflin en haar moeder hebben enige hulp gekregen van hun familieleden, omdat ze niet in hun eigen financiële behoeften konden voorzien. Ondanks de uitdagingen waarmee ze elke dag worden geconfronteerd, behouden Beflin en haar moeder hun geloof en toewijding aan God.

Alfabetiseringsprogramma

Beflin wilde meer leren, maar hun financiële status belemmert haar om door te gaan op school. Op een dag, tijdens de zondagsschool in hun kerk, hoorde Beflin van haar leraar dat er een alfabetiseringsprogramma in hun gebied zou zijn. Zij en haar moeder waren erg opgewonden om over dit programma te horen en zagen dit als een antwoord op hun gebed.

Hemelse Vader

Het eerste boekje dat Beflin kon lezen was het Evangelie van Johannes. Via het alfabetiseringsprogramma leerde Beflin dat wat er ook in haar leven is gebeurd, ze een Hemelse Vader heeft die voor haar zorgt en een helder plan voor haar toekomst heeft. Ze leerde ook dat God zou voorzien in alles wat ze nodig heeft; het enige dat nodig is, is slechts een klein zaadje van geloof.

Gods plan

Mensen om haar heen waren gezegend door de veranderingen die in haar leven plaatsvonden sinds ze het Woord van God leerde kennen.

Haar optimistische kijk op het leven heeft veel mensen aangemoedigd, waaronder haar leraar op school.

Beflin praatte voorheen niet te veel, maar nu werd ze gedurfder en slim, terwijl ze een bescheiden persoon blijft. Haar enthousiasme om nieuwe dingen te leren heeft haar de kans gegeven om te studeren in één van de beste scholen in Jayapura.

Beflin is dankbaar voor Gods plan in haar leven. Ze wenst dat de Bible League in staat zal zijn om meer levens te raken door meer Bijbels en Bijbelstudiemateriaal te verstrekken.

Help je mee?

Beflin en haar moeder hadden weinig financiële middelen, waardoor ze niet naar school kon gaan. Maar door het alfabetiseringsprogramma leerde ze alsnog lezen en schrijven. Tegelijkertijd leerde ze ook Gods Woord kennen. Nu studeert ze en is haar leven totaal verandert. Help jij mee om nog meer kinderen te bereiken in Indonesië?

Ja, ik help mee!