Leestijd: 2 minuten

Veertien jaar geleden stond Ruth op de vuilnisbelt waar ze woonde in Managua, Nicaragua met haar man en vijf kinderen. Ze zei toen het volgende: “Als God bestaat, dan zal Hij niet toestaan dat ik hier leef. Als Hij mijn gezin herstelt, zal ik Hem met mijn hele leven dienen.”

Van Bijbelstudiegroep naar kerk

En God verhoorde Ruths gebed. In de daaropvolgende maanden voorzag Hij in banen en een huis, zodat het gezin niet langer op de vuilnisbelt hoefde te wonen.

Ruth herinnerde zich de belofte die ze aan God deed en begon een Bijbelstudiegroep in haar nieuwe huis. Wat begon met slechts een paar buren, is uitgegroeid tot een bloeiende kerk die ze vandaag de dag leidt. Maar Ruth geloofde nooit dat dit haar pad zou zijn. “Ik heb er nooit aan gedacht om dominee te worden. Ik hoorde altijd dat een vrouw niet kon preken. Ik zei tegen mezelf: niemand zou me accepteren, maar God gaf me de leiding.”

De twijfels uitbannen

Ruth wilde God op de best mogelijke manier dienen, dus schreef ze zich in voor enkele Bijbelstudies en seminars. Maar toen leraren en klasgenoten haar consequent discrimineerden, omdat ze een vrouw was, versterkten dat haar twijfels alleen maar.

Toch groeide Ruths passie voor discipelschap. Toen een vriendin haar uitnodigde voor de Gemeentestichter training, was ze enorm enthousiast. “Vanaf dag één was ik verslaafd. Ik vond in deze training alles wat ik al die tijd al met de kerk wilde delen. Ik ging nu dingen leren die ik altijd had willen leren.”

Een verhoord gebed

Ruths bediening breidt zich uit. Al meer dan een jaar gebruikt ze de Bijbelstudies van Project Filippus om een kerk in de buurt, wat aan het worstelen is, te helpen. Nu groeit die kerk.

Daarbij is het niet van belang dat men Jood is of Griek; daarbij is het niet van belang dat men slaaf is of vrije; daarbij is het niet van belang dat men man is of vrouw; want allen bent u één in Christus Jezus.

Galaten 3:28
Help je mee?

Ruth leefde eerst met haar gezin op een vuilnisbelt, maar door gebed veranderde haar hele leven. Ze kwam in aanraking met Project Filippus en de Gemeentestichter Training. Eerst leidde ze een Bijbelstudiegroep waarna ze later een eigen kerk oprichtte. Dit ging niet zonder slag of stoot, want een vrouw als voorganger werd niet zomaar geaccepteerd. Maar zij liet, ondanks haar twijfels, zich niet weerhouden. Nu helpt ze zelfs andere kerken. Dit alles was niet mogelijk zonder jouw steun. Help jij mee om het Evangelie nog verder te verspreiden in Latijns-Amerika?

Ja, ik help mee!