Leestijd: 2 minuten

Bron: EO Visie – Interview

Bible League wil vierduizend bijbels en bijbehorend studiemateriaal verspreiden in een gesloten land in Azië. De organisatie wil kerken en christenen helpen Gods Woord te verspreiden, ditmaal in een land waar christenen gevaar lopen.

Het land kan niet genoemd worden vanwege de veiligheid van christenen die daar bezig zijn met bijbelverspreiding.

Hoe gaat dat: bijbels verspreiden in een gesloten land?

Aida Lasschuit, online-marketeer bij Bible League: “We werken samen met lokale partners. Zij weten waar behoefte is aan bijbels. Het project heet ‘Project Filippus’, en is gebaseerd op het verhaal van Filippus en de Ethiopiër. Die leest in het Bijbelboek Jesaja, maar als Filippus vraagt of hij begrijpt wat hij leest, antwoordt de Ethiopiër: ‘Hoe zou dat kunnen, als niemand het mij uitlegt.’ Wij geven eerst Bijbelstudie, zodat mensen de Bijbel leren lezen en begrijpen. Daarna ontvangen ze een eigen bijbel. Na de training kunnen ze van ons leren om zelf een Bijbelstudie te geven. Zo verspreidt het evangelie zich verder door het land.”

Lopen mensen niet extra gevaar als ze met een bijbel betrapt worden?

“Dat risico is er inderdaad. Maar we zien dat de mensen toegewijd zijn om het Evangelie te verspreiden. Ze hebben er álles voor over, ook in dit gesloten land. We kregen de vraag of wij deze mensen kunnen voorzien van bijbels en studiemateriaal, want ze willen Gods liefde verspreiden. Heel bijzonder, want op godslastering staat in dit land de doodstraf.”

Wat kan een bijbel in een gesloten land teweeg brengen?

“Ik heb gemerkt dat levens veranderen. Mensen die problemen hadden met drugs, alcohol of geweld, en leren Jezus kennen, willen zich afkeren van hun zonden. Zij krijgen hoop voor de toekomst. Voor zes euro kunnen wij één iemand al Bijbelstudiemateriaal en een Bijbel geven.”

Help je mee?

Overal ter wereld zijn er mensen die Jezus Christus nog niet kennen. Help jij mee om het Evangelie nog verder te verpreiden?

Ja, ik help mee!