Leestijd: 2 minuten

Khutsong, in Zuid -Afrika, staat bekend om de extreme armoede, geweld en werkloosheid. Jongeren houden zich bezig met drugs- en alcoholmisbruik en duizenden mijnwerkers verloren hun baan nadat mijnen werden gesloten.

Blijven bidden

Refilwe groeide hier op onder het waakzame oog van haar grootmoeder, terwijl haar ouders moeite hadden om de kost te verdienen. “Mijn grootmoeder was erg liefdevol en moedigde me altijd aan om te bidden. Mijn familie waren toegewijd aan God en we gingen zondag naar de kerk.”

Project Filippus

De 12-jarige sloot zich aan bij de Bijbelstudie van Project Filippus op school. Ze leest graag de Bijbel door interactief te leren met anderen. De Bijbelstudie heeft haar geleerd over Gods wijsheid, Zijn liefde voor de mensheid en het groeien in gebed. Haar favoriete Bijbelverhaal is Genesis 39: 1-20, waar Joseph de vrouw van Potiphar verzette. Het liet haar zien hoe God elke situatie kan veranderen als je in Hem gelooft.

Confrontatie

De familie en vrienden van Refilwe kennen haar liefde voor de kerk. Echter wordt ze geconfronteerd met terugslag van haar collega’s, maar het ontmoedigt haar niet. “Hun spot is niet destructief of ontmoedigend. Ze bekennen soms dat ze zien dat mijn leven anders is dan die van hen.”

Dankbaar

Refilwe is dankbaar voor haar Bijbel. Het is een schat en ze wil haar geloof in de Heer als David in Psalm 23 laten groeien. Haar droom is om de toekomstige generaties over God te vertellen en aan te moedigen. Ze wil haar vrienden motiveren om deel te nemen aan de Bijbelstudie van Project Filippus. “Ik wil dat ze leren over Gods liefde en geduld jegens ons. Om te leren over de ware manier van God.”

Help je mee?

Refilwe komt via haar school in aanraking met Project Filippus. Zij leert God nog beter kennen en groeit verder in haar geloof. Ze ziet haar Bijbel als een haar meest gekoesterde bezit. Nu wil ze graag haar vrienden aanmoedigen om ook deel te gaan nemen aan de Bijbelstudie. Help jij mee om Project Filippus nog verder te laten groeien in Afrika?

Ja, ik help mee!