Leestijd: 3 minuten

Rutendo is een 32-jarige blinde middelbare schoolleraar uit Chiredzi, Zimbabwe. “Mijn hele leven heb ik me afgevraagd hoe de wereld eruit zag en tot God gebeden om mijn ogen te openen. Ik voelde me niet eenzaam, omdat mijn ouders altijd van me hielden en me beschermden. Maar toen ik ouder werd, werd het leven ondraaglijk.”

Depressie

Op de universiteit werd ze gediscrimineerd omdat ze anders geboren was, waardoor ze zich ellendig voelde. “Tijdens die vreselijke jaren op de universiteit kreeg ik een depressie.” Ze voelde zich niet geaccepteerd. Gelukkig is de Heer genadig en heeft Hij haar gesteund door haar opleiding.

Na een jaar werd ze wiskundelerares. Een collega nam haar mee naar de Bijbelstudie van Project Filippus. De Bijbel onthulde diepe dingen die ze niet over zichzelf wist, en liet zien dat ze niet van zichzelf hield. “Ik moest leren dat ik niet van andere mensen kan houden, tenzij ik eerst van mezelf hou. Toen ik voor het eerst van mezelf begon te houden, begon ik ook de schoonheid in andere mensen te zien.”

Gods liefde

Ze is de Heer dankbaar dat Hij haar anders heeft gemaakt; ze omarmt zichzelf door Zijn liefde gebrachte transformatie. Van zichzelf houden heeft haar schoonheid en waardering voor anderen getoond. De Bijbel heeft haar relatie met anderen doen groeien. Het verhaal van Mefiboseth bracht haar ertoe Gods liefde te aanvaarden.

Het kennen van Jezus herstelde Rutendo’s vervreemde relatie met haar moeder. Ze eert haar moeder en geeft haar niet langer de schuld van haar handicap. Ze heeft geaccepteerd dat mensen recht hebben op hun mening. “Ik heb geen controle over wat mensen over mij zeggen, maar ik kan wel kiezen hoe ik denk en mezelf zie. Ik heb van Gods woord de standaard van mijn leven gemaakt.”

Genade

Rutendo heeft geleerd dat een zinloos leven haar en haar geliefden beïnvloedt. Ze is blij om genade te vinden in Gods ogen en is van plan anderen te bereiken met het Woord.

“God roept me om het Evangelie met anderen te delen. Ik wil mensen met een handicap aanmoedigen dat Hij ons ziet voor wie we zijn en van ons allemaal houdt. Handicap betekent niet onvermogen.” Ze is van plan om wijsheid over te brengen aan de jongere generatie, vooral de gehandicapten, om standvastig te zijn in de Heer.

Haar assistente leest de Bijbel aan haar voor, maar ze verlangt naar een audiobijbel. Ze vraagt om gebed terwijl ze het Evangelie met anderen wil delen. Rutendo hoopt dat wanneer ze mensen met een handicap zoals zij dient, ze Jezus Christus als hun Verlosser zullen begrijpen en accepteren.

Help je mee?

Rutendo komt in aanraking met Project Filippus en leert Gods liefde kennen. Dit zorgt ervoor dat haar relatie met haar moeder hersteld wordt, maar ook dat ze haar handicap leert accepteren. Ze strekt zich uit om andere gehandicapten over Jezus Christus te vertellen en ze verlangt naar een eigen audiobijbel. Help je mee om het Evangelie nog verder te verspreiden in Zimbabwe?

Ja, ik help mee!