Leestijd: 2 minuten

Edy is een dominee die het Evangelie deelt met tientallen kinderen van 7-13 jaar in zijn gemeenschap van Barquisimeto in Venezuela. “Met de Bijbelstudie van Project Filippus werken we met kinderen die zonder de zorg van hun ouders zijn. Veel van hun ouders hebben moeten emigreren om op zoek te gaan naar een beter leven, terwijl ze proberen hun kinderen hier in Venezuela te ondersteunen.”

Armoede

Eén van de kinderen die dominee Edy bereikt, is de 12-jarige Estefany. Thuis woont ze bij haar moeder, twee zussen, grootmoeder en twee ooms. Zoals velen worstelen zij ook met de voortdurende crises in Venezuela. De familie van Estefany leeft in extreme armoede. Maar door de Bijbelstudie van dominee Edy heeft Estefany hoop kunnen vinden in Gods Woord. Ze gaat naar de groep van dominee Edy sinds ze acht jaar oud was. Het was een plaats van troost voor haar.

“Ongeveer vier jaar geleden begon ik de Bijbelstudie en bestudeerde het Bijbelstudieboekje voor kinderen. Daaruit heb ik geleerd dat we anderen moeten respecteren.”

Geen internet, water of gas

Het al moeilijke leven van dit meisje in Venezuela werd alleen maar verergerd door de pandemie. Estefany kon een jaar niet naar school. Omdat de meeste kinderen op haar school geen internet hebben, was het niet mogelijk om online de schoollessen te volgen.

“In ons huis moeten we elke zondag water verzamelen, omdat we thuis geen drinkwater hebben. Ook hebben we geen aardgas.”

Geïnspireerd door Jezus

Ondanks haar dagelijkse uitdagingen is Estefany nog steeds geïnspireerd door Jezus Christus en Zijn Woord. “Jezus is mijn redder. God heeft me geholpen om respectvoller te zijn naar mijn familie toe. Bedankt voor de Bijbelstudiematerialen en de Bijbelstudie. Ik voel me zo dankbaar!”

Help je mee?

Estefany heeft het niet makkelijk. Ze hebben te maken met extreme armoede. Dominee Edy bereikt haar met de Bijbelstudie van Project Filippus. Ze raakt geïnspireerd door Jezus Christus en Zijn Woord en is dankbaar dat ze op deze manier God heeft leren kennen. Ondanks alle uitdagingen in haar leven. Help jij mee om het Evangelie in Latijns-Amerika nog verder te verspreiden? Zodat we nog meer kinderen, zoals Estefany, mogen bereiken?

Ja, ik help mee!