Leestijd: 2 minuten

Een kleutertje van vijf jaar… Zo klein is de Filipijnse Sochie als haar verslaafde moeder haar in de steek laat. Samen met haar jongere broertje en zusje dwaalt ze een tijd rond bij een treinspoor. Totdat mensen hen vinden en hen naar huis brengen. Hun vader, kapot van verdriet, denkt niet alleen voor zijn kinderen te kunnen zorgen. Hij brengt ze naar een weeshuis.

Gelukkig houdt het daar niet op. God ziet deze kleine kinderen en heeft andere plannen met hen.

Liefdevolle oma

Het weeshuis waar Sochie en haar zusje en broertje opgroeien wordt geleid door Lola Nits. Een geweldige, liefdevolle oma met een enorm groot hart voor kwetsbare kinderen. En voor het Evangelie! In de jaren daarna volgen de kinderen haar Bijbellessen. Sochie leert dat de hemelse Vader hen liefheeft en ze nooit in de steek zal laten.

“Ik was vaak heel verdrietig door wat er met ons gebeurd was. Waarom heeft mama dit gedaan? En waarom wilde papa niet voor ons zorgen? Het was heel heftig, maar de pijn werd steeds minder. Ik hield mij vast aan wat er in Psalm 30:12 staat, dat God rouwklacht kan veranderen in dans.”

Project Filippus

Sochie volgt de Bijbellessen met veel interesse en gaat graag naar de kerk. Eenmaal volwassen volgt ze een training om zelf Project Filippus te kunnen leiden. “Ik heb geleerd hoe ik anderen kan bereiken met Gods Woord. Het materiaal helpt mij om het Evangelie uit te leggen en samen met de kinderen Bijbelstudie te doen.”

Door hun eigen ervaring hebben Sochie en haar zus een grote passie voor kwetsbare kinderen. Ze gebruiken Project Filippus om kinderen bekend te maken met de onvoorwaardelijke liefde van God. “Ondanks wat mijn ouders gedaan hebben, ben ik dankbaar dat we in dit weeshuis terecht zijn gekomen. Want dankzij Lola Nits heb ik Gods Woord leren kennen. Ik had nooit de liefde ervaren die Lola ons gaf. Zij liet ons zien wie Jezus is.“

Help je mee?

Wat is het bijzonder om te horen hoe een uitzichtloze situatie veranderde in een situatie waarin Sochie tot zegen van veel kinderen en jongeren is. De impact van Gods Woord is in het leven van kinderen zo groot! Help je mee om deze kwetsbare kinderen te bereiken met Gods liefde? Door in hen te investeren, bouw je mee aan een stevig fundament.

Ja, ik help mee!