Leestijd: 3 minuten

Xhevrie heeft een moslimachtergrond, maar heeft nooit echt geloofd. Nadat haar kinderen hun huis in Albanië hadden verlaten, kregen zij en haar man pensioengeld, maar het was niet genoeg om te rond te komen. Ze begon tweedehands kleding te verkopen om de eindjes aan elkaar te knopen.

Ontmoedigd

Ze was extreem ontmoedigd vanwege al hun gebrek en armoede. Xhevrie’s man moedigde haar aan om naar de moskee te gaan en weer de islam te praktiseren. “Hoewel ik ging geloven, veranderde er niets in mijn leven”, zegt ze. “Ik voelde niets. Er was geen vreugde, alleen regels en Godsdienstige gebruiken.”

Tijdens de verkoop van kleding ontmoette Xhevrie een andere dame die ook kleding verkocht. De dame begon haar over Jezus te vertellen en nodigde haar uit om naar de kerk te komen. Xhevrie was nieuwsgierig naar het geloof van deze vrouw. Zij had veel van dezelfde problemen als Xhevrie, maar ze leek zo gelukkig.

Project Filippus

Toen ze de kerk bezocht, was Xhevrie overweldigd door het ontvangst. “De manier waarop ze me behandelden, met liefde, met een glimlach, maar ook de manier waarop ze de Heer aanbaden en Gods Woord predikten, het raakte me.” Die ochtend besefte ze dat God van haar hield.

De vrouw die haar uitnodigde om naar de kerk te komen, werd al snel een goede vriendin van Xhevrie. Xhevrie werd door haar uitgenodigd om deel te nemen aan de Bijbelstudie van Project Pilippus. “Ik leerde dat Jezus voor mij aan het kruis stierf en dat verlossing een geschenk van God is. Ik hoef niets te doen om het te krijgen”, zegt ze. “Ik vroeg God om vergeving van mijn zonden en accepteerde Hem als mijn Heer en Verlosser in mijn leven. Ik voelde een bevrijding in mijn ziel.”

Ruzie met haar man

Maar zodra Xhevrie haar man over de kerk vertelde, werd hij woedend. Het echtpaar maakte ruzie over hun achtergrond in de islam en haar hervonden geloof in Jezus. “Ik was vastbesloten om mijn reis met Jezus voort te zetten”, zegt ze.

In 2019 werd Albanië getroffen door een grote aardbeving. Het trof de kledingbusiness van Xhevrie, waardoor het koppel in financiële problemen kwam. Mensen uit haar kerk boden aan om te helpen. Haar man was verbaasd over deze daad van liefde. Vanaf die dag wist Xhevrie dat ze de juiste keuze had gemaakt.

Gebed

Xhevrie bedankt de donateurs voor het sturen van hoop. “Dank u, Bible League, voor het geven van het Gods Woord aan ons. Daarin vinden we rust en opluchting. God zegene u!” Hoewel haar man nog niet met haar naar de kerk gaat, blijft Xhevrie voor hem bidden. Bid voor haar man, dat God zijn hart zal verzachten tot verlossing, en bid dat Xhevrie blijft groeien in haar eigen geloof.

Help je mee?

Xhevrie komt via een andere dame in contact met de Bijbelstudie van Project Filippus. Ze leert Jezus Christus kennen en ze begon te voelen. Haar man gaat nog niet mee naar de kerk, maar ondanks dat is zij vastbesloten om haar reis met Jezus voort te zetten. Ze hoopt en bidt dat haar man op een dag met haar mee zal gaan. Help je mee om nog meer mensen in Albanië te bereiken met het Evangelie?

Ja, ik help mee!