Leestijd: 2 minuten

Pajtim groeide op in een moslimgezin in Albanië. “We deden alle religieuze vieringen, maar hadden geen echt geloofsleven”, herinnert hij zich. “We deden het allemaal een beetje automatisch.”

Geen interesse in andere religies

Als kind woonde hij een christelijke kinderbediening bij in zijn dorp, maar hij had geen interesse om meer te leren over andere religies. Hij was alleen gericht op zijn studie, zodat hij naar de universiteit kon gaan.

In 2008 kwamen zijn dromen uit – hij volgde cursussen aan een nabijgelegen universiteit. Eén van zijn studievrienden nodigde hem uit voor een studentenevenement, georganiseerd door Campus Crusade. Het kostte wat overredingskracht, maar Pajtim stemde er uiteindelijk mee in om aanwezig te zijn. Tijdens het evenement vroegen de facilitators van de bijeenkomst Pajtim naar zijn gebedsbehoeften en ze begonnen voor hem te bidden.

Het Evangelie

Na het gebed gaven de leiders Pajtim het Nieuwe Testament en toonden ze een film over het leven van Jezus. Pajtim werd geraakt door de boodschap en ging naar huis en las het Nieuwe Testament.

Het lezen van het Evangelie veranderde hem, met name Johannes 3:16. “Het vers Johannes 3:16 gaf me veel antwoorden en hielp me te geloven”, zegt hij. “Mijn mening veranderde over gelovigen die proberen degenen te bereiken die verloren zijn. Ik was één van die verloren mensen!” Pajtim gaf zijn leven aan Christus en dient Hem nu trouw in zijn gemeenschap.

Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. – Johannes 3:16

Bijbelstudie en gemeente stichten

Tegenwoordig werkt hij als onderwijzer en leidt hij het jeugdwerk en de Bijbelstudie van Project Filippus in zijn kerk. Hij voltooide onlangs de Gemeentestichter Training en hij hoopt binnenkort een gemeente te kunnen starten in een nabijgelegen dorp.

Pajtim is jou dankbaar voor het helpen groeien van zijn geloof. “Ik dank God voor een bediening als Bible League die het Woord van God geeft aan nieuwe gelovigen en leiders in het veld. Het was Gods liefde die me dichterbij bracht, maar het was Gods Woord dat mijn ogen opende.”

Help je mee?

Pajtim komt via een studievriend in aanraking met de Bijbelstudie van Project Filippus. Hij ontdekt dat hij één van de verloren mensen is en geeft zijn leven aan Jezus. Nu leidt hij het jeugdwerk en een Project Filippus groep. Help je mee om het Evangelie nog verder te verspreiden in Albanië?

Ja, ik help mee!