Leestijd: 5 minuten

Mary Joy is katholiek opgegroeid en woont in Pulilan (de Filipijnen). Als tienerstudent leidde ze een eenvoudig leven en deed mee aan schoonheidswedstrijden totdat ze via Facebook werd ontdekt door een talentscout. Toen kreeg ze ineens zoveel projecten aangeboden van verschillende bureaus.

Van school naar audities

Wat een leuk en spannend leven moest worden wat in de werkelijkheid anders. Het was als 13-jarig meisje een worsteling om te werken in de showbusiness. Soms ging ze van school naar de set en lunchte ze in de bus met haar moeder die haar kleding meenam voor haar audities. Ze hadden ook moeite om de reizen naar de sets en shoots te financieren.

“Het was voor mij zo makkelijk om me dan neerslachtig te voelen en God te blijven ondervragen over mijn moeilijkheden in het leven, omdat ik Hem nog niet volledig kende.”

God heeft een beter plan

Mary Joy stopte bijna met school en besloot fulltime in de showbusiness te gaan werken, in de overtuiging dat het beter zou zijn voor hun situatie, maar ze prijst de Heer omdat Hij een beter plan voor haar had. God liet Mary Joy haar school afmaken, ook al was ze altijd bezig om naar de set te gaan voor opnames. Veel projecten kwamen naar haar toe en ze kreeg grote rollen aangeboden. Het was een zwaar leven, maar met al haar prestaties, zowel op school als in de showbusiness, kan ze zeggen dat het de moeite waard was.

Mary Joy heeft een jonge zus die actief is in de kerk. Haar zus blijft haar uitnodigen om een keer met haar mee te gaan naar de kerk. “Ik werd geïnspireerd door haar enthousiasme in de Heer, haar bediening en vreugde in het dienen van God. Ze kent veel mooie en inspirerende Bijbelverzen rechtstreeks uit haar hoofd, en ik dacht bij mezelf dat ik net als haar wilde zijn. Ik wilde dezelfde ervaring die zij had.”

Dichter bij Hem dan voorheen

Op een dag wordt Mary Joy wakker met de gedachte dat ze met haar zus naar de kerk wilde gaan vanwege het verlangen die ze voelt in haar hart. Daar ontmoet ze Pastor Josie. Ook gaat ze naar het kerstfeest, wat ze geweldig vindt.

“De mensen verwelkomden ons oprecht in hun christelijke familie en behandelden ons hartelijk. Er was iets veranderd toen Jezus ons hart raakte toen we naar Zijn Woord luisterden.” Door het bijwonen van de zondagsdiensten, kwam Mary Joy meer over Jezus te weten en kwam ze dichter bij Hem dan voorheen. Ze voelde ook in haar hart dat ze leeg en onvolledig was wanneer ze niet naar de kerk ging.

Een relatie met Jezus

“Nu twijfel ik niet meer aan God, omdat ik al een relatie heb met een Man wiens naam Jezus is. Ik kan als een vriend met hem praten over mijn problemen. Ik heb geleerd erop te vertrouwen dat Hij er in tijden van moeilijkheden altijd is en dat Hij altijd iets beters voor me heeft.” In februari 2019 besloot Mary Joy haar leven aan Jezus te geven en heeft ze zich laten dopen.

“Kerstmis nadert weer en ik herinner me nog dat ik het seizoen vaak vierde met de mindset dat het slechts een tijd was voor het hele gezin om een band op te bouwen en te genieten van het samenzijn met de familie met nieuwe kleding en geschenken.”

Kerst is nu anders

“Deze keer zal het echter anders zijn; het is nu logisch en heeft meer betekenis voor mij. Ik begrijp nu dat Kerstmis de dag is waarop we de komst van de Heer Jezus vieren om ons van alle kwaad te redden. Het middelpunt van de viering is nu Jezus, om samen naar de kerk te gaan en Hem te aanbidden voor al Zijn liefde en goedheid. Ik wil dat deze komende kerstviering specifiek gericht is op de Heer Jezus Christus.”

Vertellen over Jezus

Mary Joy wil Jezus voorstellen aan de rest van haar familie. Ze bidt dat zij haar andere familieleden hier in de kerk mag uitnodigen. “Het is het verlangen van mijn hart dat zij ervaren wat ik nu met de Heer ervaar.”

Mary Joy heeft een zacht hart voor kinderen en wil betrokken zijn bij de kinderbediening. “Hopelijk kan pastor Josie mij onderwijzen en begeleiden, omdat we meer aandacht willen besteden aan onze kerkelijke bedieningen onder kinderen in onze omgeving. Ik ben heel erg bereid om door de Heer gebruikt te worden.”

Kerstwens

Deze kerst heeft Mary Joy eigenlijk één kerstwens, en dat is dat haar vader Jezus Christus leert kennen en gaat ervaren wat zij nu met de Heer ervaart. “Ik bid dat hij hier in onze kerk bij ons gaat zijn, omdat hij ons in december gaat bezoeken vanuit zijn werk in het buitenland. Ik bid ook voor een goede gezondheid voor mijn familie en alle kerkleden. Ik bid voor de groei van onze kerk en dat Gods Woord veel mensen in onze plaats zal bereiken. Ik bid dat God me wegtrekt uit negatieve sferen.”

Showbusiness als christen

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen om christen te zijn in de showbusiness, omdat het een andere wereld is. In die wereld komt ze zoveel verschillende persoonlijkheden en verschillende soorten verleidingen tegen. “Ik bid tot God om me meer wijsheid te geven in elke beslissing die ik ga nemen.”

Help je mee?

Mary Joy leert Jezus Christus kennen, omdat haar jongere zus zich vrijmoedig voelt om haar mee te vragen naar de kerk. Mary Joy gaat in op haar uitnodiging en een paar maanden later geeft ze haar leven aan Jezus. Ze zit in de showbusiness en de verleidingen zijn groot, maar ze laat zich leiden door God in elke beslissing die ze neemt. Ook heeft ze het op haar hart liggen om haar familie te vertellen over Jezus Christus en hoopt dat haar vader ook Jezus zal leren kennen. Help je mee om het Evangelie verder te verspreiden onder de mensen die Jezus nog niet kennen?

Ja, ik help mee!