Leestijd: 2 minuten

Toen Diwa, een 37-jarige moeder van twee kinderen, een aantal jaren geleden TV zat te kijken viel de stroom op-eens uit. Ze keek naar buiten en zag tot haar grote verbazing in de verte een aantal huizen in brand staan. Vrijwel meteen hoorde ze geweerschoten. Het bleek de bezetting van Marawi te zijn, de overwegend moslimstad in de Filipijnen.

Oorlog

Het lukt Diwa en haar gezin om de stad te ontvluchten. “Terwijl we de stad uit renden zagen we op elke hoek van de straat IS-strijders, die daar checkpoints opbouwden met zandzakken en prikkeldraad”, vertelt Diwa.

De oorlog duurde maanden en Diwa en haar man spendeerden al hun geld aan het huren van huisjes in andere provincies. Uiteindelijk kwamen ze aan bij een vluchtelingencentrum in Iligan City. Het leven was zwaar voor Diwa. “De eerste weken huilde ik alleen maar en zei dat ik hier nooit aan kon en wilde wennen. Ik voelde me zo eenzaam en terneergeslagen.”

“Naast naaien en tuinieren, leerde ik ook de liefde van Jezus Christus kennen.”

Tot geloof

Diwa leert er een echtpaar kennen die hen aan water, voedsel en andere benodigdheden helpt. Ze nodigen haar uit voor een vrouwengroep die onder andere naait en in de tuin werkt en Diwa sluit zich aan. Al snel blijkt dat de groep ook samen Project Filippus volgt, geleid door het echtpaar.

“Ik leerde niet alleen naaien en tuinieren, maar ik leerde ook de liefde van Jezus Christus kennen. Het echtpaar gaf ons niet alleen voedsel, maar brachten ons ook het Evangelie. Hoewel we een moslimfamilie waren vond mijn man het goed dat ik naar de Bijbelstudies ging.” Het duurt niet lang voordat Diwa tot geloof komt.

Vreugde, vrede en hoop

“Mijn leven is veranderd sinds ik tot geloof ben gekomen. Ik ervaar nu vreugde en vrede en heb weer hoop voor de toekomst.” Hoewel ze niet met haar man over de Bijbel spreekt, ziet hij de verandering bij Diwa. Ze hoopt en bidt dat ook hij tot geloof zal komen.

Ze doen hun best om hun leven weer op te bouwen. De strijd is inmiddels al enige tijd voorbij, maar de gevolgen zijn nog steeds merkbaar. Toen ze terugkeerden naar Marawi bleek er niets over van het huis en bleken al hun bezittingen weg te zijn. Desondanks is Diwa dankbaar. “Ik ben dankbaar dat ik via Project Filippus Gods Woord mocht leren kennen en dat ik tot geloof ben gekomen. Nu doe ik mijn best om een getuige te zijn voor de mensen in mijn omgeving.”

Help je mee?

Het leven van Diwa is veranderd sinds ze tot geloof is gekomen. Na het vluchten uit Marawi ervaart ze weer vreugde, vrede en ook weer hoop voor de toekomst. Ze proberen nu weer hun toekomst op te bouwen in Marawi. Help je mee om nog meer mensen in contact te brengen met Project Filippus in de Filipijnen?

Ja, ik help mee!