Leestijd: 2 minuten

Een omhelzing van een voorganger veranderde het leven van Ergys ongeveer tien jaar geleden. De 30-jarige getrouwde vader van één kind komt uit een traditionele moslimachtergrond, net als de meeste mensen in zijn land.

Ergys was op zoek naar liefde en dit leidde hem naar Jezus Christus. “De liefde van de voorganger die me omhelsde was wat me naar Jezus bracht. Dus, nu breng ik dit naar andere mensen omdat ze liefde nodig hebben om te veranderen. Ze hebben iemand nodig om hen te omhelzen.” De afgelopen negen jaar doet hij precies dat als voorganger en als gemeentestichter in kleine bergstadjes in Albanië.

Maar Pastor Ergys krijgt niet altijd veel liefde terug. Hij staat elke dag voor veel moeilijkheden. Wanneer hij huizen bezoekt, zijn mensen vaak argwanend of agressief tegenover hem. Zo hebben ze onder andere een bord op zijn kerkgebouw verbrand, stenen door de kerkramen gegooid en zijn auto bekrast.

In één stad was hij begonnen om Gods Woord te delen met een klein groepje mensen. Toen hoorde een lokale moslimleider wat er gaande was. Hij verzamelde alle mannen van het dorp in de moskee en dreigde vervloekingen uit te spreken als ze niet zouden stoppen met hun deuren te openen voor christenen zoals voorganger Ergys. Voor de veiligheid van de mensen daar vertrok voorganger Ergys en is sindsdien niet meer teruggekeerd naar die stad. Ondanks de moeilijkheden blijft Ergys doorgaan met het verspreiden van het Evangelie. Het studiemateriaal van Project Filippus helpt hem hier enorm bij.

Help je mee?

Het leven van Ergys, een vader uit een traditionele moslimgemeenschap in Albanië, werd getransformeerd door de liefde en omhelzing van een voorganger. Hij was op zoek naar liefde en dit leidde hem naar Jezus.

Nu is hij zelf voorganger en gemeentestichter, ondanks dagelijkse moeilijkheden en tegenstand. Ergys verspreidt het Evangelie en helpt anderen te veranderen door liefde te bieden, zoals hij zelf heeft ontvangen. Hij blijft vastberaden, ondanks bedreigingen en beproevingen. Project Filippus helpt hem in zijn missie. Help je mee om Gods liefde nog verder te verspreiden?