Leestijd: 3 minuten

Prabir is een eenzame gelovige in zijn familie. Hij komt uit een gemeenschap genaamd Manipuri die vanuit India naar Bangladesh migreerde. “We aanbaden Durga en Laxmi – de godin van rijkdom en de godin van het leren. Hoewel ik religieus was, was ik ongelukkig en voelde ik me leeg in mijn hart.”

Drank en drugs

Prabir begon als kind te drinken en wiet te roken. “Ik wist niet of dit goed of slecht was. Mijn vrienden hebben me daarin beïnvloed. Het gaf me een hoog aanzien onder mijn vrienden.”

Op een dag, terwijl hij in een winkel werkte, ontmoette hij een klant uit dezelfde stam. De man onthulde dat hij een voorganger was en dat vriendschap hem naar Jezus leidde. Pastor Laxman bad met Prabir en vroeg God om hem te verlossen van het drinken, roken en drugs die een tol van zijn leven hadden geëist.

Vriendschap

“Ik heb niet meteen gereageerd. Pastor Laxman bleef me zeggen dat ik mijn zondige wegen moest verlaten.” Prabir en Laxman begonnen een vriendschap die zijn leven zou veranderen.

“Ik vond het moeilijk om met deze slechte dingen te stoppen. Het heeft lang geduurd om met al deze gewoonten te stoppen, maar God heeft me bevrijd.”

Kerk

Door zijn vriendschap met Laxman ontmoette Prabir Phelip Sarker, die de bediening van de Bible League in Bangladesh leidt. Hij introduceerde Prabir in de Gemeentestichter training. “Ik heb de cursus afgerond. Ik de training geweldig, vooral hoe ik het Evangelie kan delen. Ik dacht dat kerk een gebouw betekende. Maar ik weet nu dat we zelfs onder een boom kerk kunnen hebben. Het veranderde mijn denken. Ik was blij om de Bijbel te bestuderen.”

Filippus en de Ethiopiër

Het verhaal van Filippus en de Ethiopiër was dat wat wat Prabir aanmoedigde om huis-aan-huis te gaan om het Evangelie te vertellen. “Ik merkte dat Filippus gehoorzaam was aan het Evangelie en dat God in hem werkte. Dat moedigde me aan om te doen waartoe God me geroepen heeft. Het verhaal van Zacheüs, de tollenaar, heeft mij ook beïnvloed. De woorden van Jezus: ‘Ik wil naar uw huis komen en uw gast zijn’, spraken tot mijn hart.”

Op de motor het Evangelie verspreiden

Prabir is nu een gemeentestichter wiens kerk meer dan 45 leden heeft die elke week samenkomen. Hij gebruikt zijn motor om naar de dorpen te reizen en mensen uit te nodigen om te aanbidden. Velen die op het Evangelie hebben gereageerd, maken nu deel uit van deze bloeiende kerk.

Religieuze vervolging

Religieuze vervolging is voor Prabir niet onbekend. “Ik ervaar tegenstand. Op een keer sloegen mensen me en bedreigden me om hun dorp binnen te gaan. De dorpelingen hebben me weggereden en ik moest vertrekken.” Toch blijft hij de dorpelingen bezoeken en uitnodigen voor de kerk.

Prabir zegt tenslotte nog: “Bedankt voor de materialen. Ze zijn gemakkelijk te begrijpen en brengen ons dicht bij God. We hebben meer Bijbels en studiemateriaal nodig, omdat ik meer mensen wil bereiken.”

Help je mee?

Prabir leert pastor Laxman kennen en raakt met hem bevriend. God bevrijdt hem van zijn drank- en drugsprobleem. Hij ontmoet Phelip Sarker en volgt de Gemeentestichter training van Bible League. Hij leert een kerk op te zetten en het Evangelie te delen. Ondanks dat hij tegenstand ervaart en soms uit dorpen wordt weggejaagd, laat hij zich niet tegenhouden. Hij blijft volhouden en mensen uitnodigen om naar de kerk te komen. Net als Prabir zijn er nog meer mensen in Azië die Jezus Christus nog niet kennen. Help je mee om het Evangelie nog verder te verspreiden in Azië?

Ja, ik help mee!