Leestijd: 2 minuten

Taslim is 19 jaar oud en lid van de Full Gospel Church in de provincie Gitega in centraal Burundi. Hij is een student bij Gitega Future Hope School. Hij is geboren in de islamitische religie, en voordat hij Jezus Christus leerde kennen, leefde hij volgens het islamitische geloof.

Slechte mensen

Hij beschouwde christenen als slechte mensen en haatte hen. “Ik besloot te veranderen tijdens een Project Filippus les. Onze leraar nam ons mee door verschillende lessen van het So Choose Life-boekje.”

De lessen hielpen hem, omdat de leraar hen vertelde dat het onderwijs niet over religie ging, maar hen meer over God leerden. “Les 12 ‘Leven met integriteit’, heeft me enorm geholpen, omdat ik me realiseerde dat nederigheid iemand helpt om veel te bereiken in het leven. Als iemand zonde vermijdt, eert God hen.”

Bidden achter een gesloten deur

Nadat Taslim de islam had verlaten, begonnen zijn ouders hem een verrader te noemen en hem te mishandelen. Op dit moment gaat hij door moeilijke tijden heen, omdat zijn familie hem niet wil zien bidden. Als hij wilt bidden, moet hij de deur dubbel op slot doen, zodat niemand hem ziet. Iedereen thuis haat hem. Maar aangezien hij geen andere plek heeft om naartoe te gaan, blijft hij thuis.

In het geheim Bijbel lezen

Na het voltooien van de training ontvangt Taslim een Franstalige Bijbel. Hij is erg dankbaar voor dat geschenk, omdat het hem zal helpen in zijn christelijke wandel, ook al moet hij het in het geheim lezen. “Ik geloof dat God me zal helpen dit alles te overwinnen, omdat mijn kerk me enorm steunt. Bid alsjeblieft voor mij, want het is niet gemakkelijk; soms ben ik ontmoedigd. Bid voor mijn familie en mij, want ik wil dat ze verlossing vinden.”

Vastbesloten

“Tot op de dag van vandaag blijft de situatie bestaan, maar mijn moeder benaderde me onlangs en sprak me onder vier ogen. Ze vroeg me om voor haar redding te bidden, maar stond erop dat ik het geheim zou houden.” Taslim is vastbesloten om het pad te blijven volgen wat hij begonnen is. Hij heeft zijn leraar gevraagd om hem nauwlettend in de gaten te houden, want God gebruikte zijn leraar om hem te redden. Taslim vraagt hem om zijn familie en hem in gebed te houden.

Help je mee?

Taslim is vastbesloten om het pad te blijven wat hij begonnen is, ondanks dat zijn familie hem haat en mishandelt. Hij moet in het geheim bidden en zijn Bijbel lezen en toch stopt hij niet. Help je mee om nog meer mensen te bereiken in Afrika, zodat zij (en wellicht ook de familie van Taslim) Jezus Christus leren kennen?

Ja, ik help mee!