Leestijd: 2 minuten

Toen ze vijf jaar oud was, reisde Maimai met haar ouders om maïsoogsten naar hun lokale markt in de Filipijnen te brengen. Op een dag viel ze van de achterkant van de vrachtwagen. Het jonge meisje kwam onder de truck terecht. Haar linkerarm werd verpletterd.

Depressie en gepest op school

Nu, op 37-jarige leeftijd, herinnert de getrouwde moeder zich nog steeds de pijn die ze als jong kind voelde door het omgaan met de fysieke en emotionele aspecten van anders zijn. “Ik groeide op met een depressie en ik werd gepest op school.”

Ze bezocht de kerk al sinds ze een jong meisje was, maar op 16-jarige leeftijd gaf Maimai haar leven en haar pijn over aan Jezus. “Ik voelde me zo van streek over mijn situatie, dus ik kwam naar Jezus om troost te vragen.” Ze werkte als huishoudster voor een christelijk gezin dat haar hielp groeien in haar geloof.

Bijbelstudie

Vandaag is ze een actief lid van haar lokale kerk en gemeenschap. Landbouw is de belangrijkste bron van inkomsten in deze gemeenschap, maar vanwege haar arm kan Maimai niet boeren. “Ik borduur gerecyclede textiel en maak er iets nuttigs van, zoals een hoed, tassen of zelfs deurmatten, als mijn belangrijkste bron van levensonderhoud. Tijdens de werkzaamheden luister ik naar christelijke muziek en preken.”

Ze houdt ervan de Heer te aanbidden en gebruikt haar mooie zangstem in het aanbiddingsteam. Ze studeert ook Gods Woord in kleine Bijbelstudiegroepen van Project Filippus samen met haar Bijbelstudieleider, Lorijane.

“Lorijane inspireert me omdat ik, ondanks haar toestand, kan zien dat ze een blij hart heeft; ze is erg vriendelijk en haar persoonlijkheid is prettig. Ze is er altijd om voor mij te bidden.”

Dankbaar

Elke zaterdag komt Maimai samen met anderen uit de omgeving om Gods Woord te bestuderen en te aanbidden. Ze is dankbaar voor Lorijane en ziet haar als een bron van inspiratie. “Net als Lorijane werd ik op school gepest. Nu zing ik voor de Heer wanneer ik me verdrietig voel.”

“Blijf bidden voor mijn geestelijke kracht, bid voor mijn gezin; ik wil mijn gezin in de komende dagen de Heer zien dienen. Ik bid ook dat mijn bedrijf zal groeien om anderen te ondersteunen.”

Help je mee?

Maimai heeft sinds haar jeugd geleefd met uitdagingen na haar ongeluk. Ze worstelde met depressie en pesten, maar vond troost en kracht in haar geloof. Ondanks haar fysieke beperking, is ze actief in haar kerk en verdient ze haar levensonderhoud door gerecyclede textiel te borduren. Ze vindt inspiratie in Lorijane, een voorganger die ook een fysieke beperking heeft. Ze wil nu niks liever dan Gods Woord te bestuderen samen met anderen. Help jij mee om het Evangelie in de Filipijnen nog verder te verspreiden?