Leestijd: 3 minuten

In Ararat, een stad in Armenië vlakbij de gelijknamige berg, vindt Project Filippus voor kinderen plaats. Eén van de jonge bezoekers wordt begeleid door zijn opa, de 69-jarige Qajik. Sinds zijn kleinzoon naar deze Bijbelstudie gaat is ook het leven van Qajik compleet veranderd. “Voorheen vroeg ik me wel eens af of er meer was in het leven, maar echt zoeken naar antwoorden deed ik niet. Maar nu heb ik honger naar Gods Woord!”

De 69-jarige Qajik leert Jezus’ liefde en genade kennen via zijn kleinzoon

Ik ben opgegroeid in de tijd van het communisme”, vertelt opa Qajik. “Ik woonde en werkte in deze regio en hoorde eigenlijk nooit iets over God of Jezus Christus. Naarmate ik ouder werd en er meer mensen in mijn omgeving overleden, vroeg ik me vaker af wat er na de dood zou zijn. Maar echt zoeken naar antwoorden deed ik niet.”

Sekte of kerk

Toen Qajik hoorde dat één van zijn kleinkinderen naar een bijeenkomst van een lokale kerk wilde gaan, maakte hij zich zorgen. Hij en zijn vrouw hadden namelijk altijd het idee dat het een sekte was. “Om te zien wat het was besloot ik mijn kleinzoon naar de bijeenkomst te brengen.” Het bleek een Project Filippus Bijbelstudie te zijn, geleid door Emma. “Meteen merkte ik dat ze echt om de kinderen gaf en ze legde alles geweldig uit. Eén van de dingen die ze uitlegde was dat het belangrijk is om eerbied voor je ouders te hebben. Dat sprak me enorm aan en ik besloot dat al mijn kleinkinderen hier naartoe moesten.”

Liefde en genade

Tijdens de Project Filippus Bijbelstudie voor kinderen leren zowel Qajik als zijn kleinkinderen over de liefde en genade van Jezus Christus. Qajik is blij om te horen dat er ook een Project Filippus groep voor volwassenen is. Hij is een trouw bezoeker van de Bijbelstudies en komt tot geloof. “Ondanks dat ik slecht zicht heb vind ik het geweldig om de Bijbelstudieboekjes en de Bijbel te lezen. Ik heb echt honger naar Gods Woord. Toen we als afronding een eigen Bijbel kregen kon ik mijn geluk niet op. Het was verreweg de belangrijkste dag in mijn leven. Ik heb een nieuw leven gekregen en het voelt alsof ik weer een jonge man ben.”

Ik besloot dat al mijn kleinkinderen naar deze Bijbelstudie moesten.”

Nieuw leven

Ook anderen merken de verandering in het leven van Qajik. “Ik had een moeilijk karakter en was vaak boos en agressief. Als we bijvoorbeeld later aten dan ik wilde, dan moest mijn vrouw het ontgelden. Ook tegen mijn kinderen ging ik tekeer. Maar God heeft mij veranderd. Mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen kunnen haast niet geloven hoe anders ik nu ben. God heeft mij vrede in mijn hart gegeven!”

Help je mee?

De 69-jarige Qajik hoorde nooit iets over God of Jezus Christus. Hij dacht dat de kerk een soort van sekte was. Maar dan gaat hij een keer mee met zijn kleinzoon naar de Bijbelstudie van Project Filippus voor kinderen. Al snel gaat hij naar de Bijbelstudie voor volwassenen en leert de liefde en genade van Jezus Christus kennen. Door zijn kleinzoon komt Qajik in aanraking met het Evangelie en komt tot geloof. Help jij mee om nog meer kinderen in Armenië te bereiken met het Evangelie zodat zij het weer door kunnen geven aan hun familie?

Ja, ik help mee!