Leestijd: 2 minuten

Happy, een 17-jarige jongeman uit Malawi is recent tot geloof gekomen. Zijn leven is daardoor totaal veranderd. “Mijn leefstijl was niet goed, ik rookte en dronk veel en deed maar wat. Ik ben vader van een kindje en werk als boer om rond te kunnen komen.”

Happy woont in een gebied waar veel moslims wonen en ook zijn ouders zijn moslim. Hij werd door sommige vrienden weleens uitgenodigd om mee te gaan naar de kerk, maar gaf daar geen gehoor aan. “Totdat een vriend me vroeg om mee te gaan naar Project Filippus. Ik had geen idee wat dat was en besloot mee te gaan. Daar hoorde ik een jongen vertellen hoe zijn leven vroeger was en hoe hij veranderd was. Het was alsof hij over mijn leven vertelde en ik kreeg het besef dat er ook voor mij nog hoop was.”

Hij sluit zich aan bij de Bijbelstudiegroep en komt al snel tot geloof. “Maar dat werd in mijn omgeving niet in dank afgenomen. Mijn ouders waren er fel op tegen, maar ik kon niet anders dan Jezus Christus volgen. Het lezen van Johannes 3:16 maakte diepe indruk op me en maakt me duidelijk dat iedereen het Evangelie moet horen, dus ook mijn ouders.”

Happy leert hoe hij het Evangelie kan delen met anderen en is enthousiast om mensen te bereiken. “Ondanks de weerstand vertelde ik mijn ouders over het Evangelie. Gelukkig stonden ze er na een tijdje voor open en sloten zij zich ook aan bij Project Filippus. En inmiddels zijn ook zij tot geloof gekomen!”

Help je mee?

Help je mee om mensen te voorzien in Bijbels en studiemateriaal? Zodat zij, ook onder de meest uitdagende omstandigheden, zich kunnen wortelen in Gods Woord? Jouw gebed en steun zijn onmisbaar voor ons werk.