Leestijd: 2 minuten

Het verspreiden van het Evangelie heeft Jakkarao niet van een vreemde. Zijn vader, Cornelius, is voorganger en bereikte zelf veel mensen met Gods Woord. De inmiddels 70-jarige man groeide op in een hindoe gezin. “Mijn ouders hadden beelden of stenen in huis die we aanbaden. Zelf wist ik niet beter en deed na verloop van tijd met hen mee”, vertelt Cornelius.

Littekens

De littekens zijn nog zichtbaar op Cornelius’ huid, zijn angst niet meer. “Ik kwam in contact met een toverdokter en die vertelde me dat een familielid zwarte magie op me had laten uitvoeren.” Cornelius bespreekt het met vrienden en één van hen brengt hem in contact met een voorganger. De voorganger bezoekt Cornelius en vertelt hem het Evangelie. Hij leest Openbaring 21:8, waar staat: ‘Maar wat betreft de lafhartigen, ongelovigen, verfoeilijken, moordenaars, ontuchtplegers, tovenaars, afgodendienaars en alle leugenaars: hun deel is in de poel die van vuur en zwavel brandt. Dit is de tweede dood.’
“Dit ging over mij, ik kreeg besef van zonde en beleed ze aan de voorganger. We baden samen en ik voelde een verlichting. De voorganger bad ook voor de zwarte magie. Vanaf dat moment verdween de druk op mijn borst en mijn benauwdheid. Een week later nam het bloeden van mijn benen af en uiteindelijk stopte het helemaal!”

Daniel als voorbeeld

Cornelius gaat vanaf dat moment trouw naar de kerk en wil met iedereen delen wat hij geleerd heeft . “Eerst hielp ik anderen in hun bediening, maar later trok ik er zelf op uit. De reacties waren zowel positief als negatief. Bij negatieve reacties trok ik verder naar het volgende huis of het volgende dorp. Er zijn nog zoveel meer mensen die het Goede Nieuws moeten horen. Daniel is één van mijn voorbeelden. Hij was een man van gebed en ook al ondervond hij weerstand van een enorme meerderheid, hij bleef God trouw.”
Inmiddels werkt Cornelius samen met zijn zoon Jakkarao. Ondanks de weerstand van de grote meerderheid blijven de mannen trouw aan God.

Help je mee?

Help je mee om mensen te voorzien in Bijbels en studiemateriaal? Zodat zij, ook onder de meest uitdagende omstandigheden, zich kunnen wortelen in Gods Woord? Jouw gebed en steun zijn onmisbaar voor ons werk.