Leestijd: 3 minuten

Voorganger Sahu groeide op in een Hindoe-gezin, diep toegewijd aan het vereren van verschillende goden en godinnen. “Vanaf mijn vroegste dagen vereerde ik de Hindoe-goden en godinnen en las ik alle Hindoe-geschriften die ik maar kon vinden,” herinnert hij zich. Ondanks zijn toewijding voelde hij een leegte en negativiteit die hij niet kon ontvluchten.

Een geloofscrisis

Zijn geloof bereikte een breekpunt toen zijn oudere broer ernstig ziek werd. “Ondanks onze inspanningen verslechterde de gezondheid van mijn broer. We voerden rituelen uit, hopend op een wonder, maar het was allemaal tevergeefs. Dit markeerde het begin van een crisis in mijn geloof.”

Ontmoeting met het Evangelie

Tijdens deze periode kwam hij in aanraking met het Evangelie en voelde hij een diepgaande verandering. “Ik las over Jezus Christus, die mensen uit de dood opwekte, de hongerigen voedde en de storm kalmeerde.” Door de pagina’s van de Bijbel vond hij ware vrede en begon hij Jezus Christus te leren kennen.

Weerstand en vastberadenheid

Het omarmen van dit nieuwe pad werd sterk tegengewerkt door zijn familie en gemeenschap. “Mijn familie, vrienden en gemeenschap waren diep geworteld in Hindoe-tradities,” zegt hij. “Mijn beslissing om Christus te volgen werd met weerstand ontvangen.” Desondanks was voorganger Sahu vastbesloten, wetende dat zijn geloof hem de juiste richting wees.

Verdieping in de Bijbel

Terwijl voorganger Sahu zichzelf onderdompelde in de Bijbel, groeide zijn geloof sterker. “Ik las, studeerde en probeerde de Schriften te begrijpen. Ik vond troost, wijsheid en een onwankelbare verbinding met God.”

De roeping van voorganger werd duidelijk. Hij besefte dat velen gevangen zaten in blind geloof en de waarheid moesten ontdekken. Zijn doel was om hen naar het licht van Christus te leiden.

Groei door uitdagingen

Vast geworteld in de Schrift, omarmde voorganger Sahu uitdagingen als kansen voor groei. “Tijden van vervolging en moeilijkheden zijn essentieel voor groei. Had ik geen vervolging ervaren, dan zou ik geen voorganger zijn geworden. Ik zou een andere baan hebben genomen. Ik zou niet geestelijk zijn gegroeid.”

De transformatie strekte zich uit naar zijn familie. Zijn eens vervreemde familie zag de verandering in zijn leven en stonden open voor het Evangelie. Relaties werden hersteld.

Bijbelstudies en zegeningen

Vandaag organiseert voorganger Sahu Bijbelstudies in kleine groepen. “We hadden dit programma in onze kerk, dat de gelovigen aanmoedigde. Iedereen kreeg een Bijbel. We hadden ook dit programma in een andere kerk, en de mensen daar werden gezegend.”

De toewijding van voorganger Sahu aan de Schrift, zijn inzet voor discipelschap en zijn passie voor het delen van het Evangelie hebben verder geklonken dan zijn directe gemeenschap. Zijn familie is een levend getuigenis van de levensveranderende impact van geloof geworteld in het Woord van God.

Help je mee?

Sahu’s reis van Hindoeïsme naar het kennen van Jezus Christus is een inspirerende getuigenis van transformatie en hoop. Doordat hij het Evangelie leerde kennen, heeft hij niet alleen zijn eigen leven veranderd, maar ook dat van zijn familie en gemeenschap. Hij blijft vastberaden ondanks de tegenstand en uitdagingen. Help je mee om het Evangelie in India nog verder te verspreiden?