Leestijd: 2 minuten

De Oranjeschool in Katwijk aan Zee heeft, van november 2022 t/m april 2023, meegedaan aan de Struggle4Bibles en daarmee maar liefst 584 kinderbijbels bijeen weten te brengen voor kinderen op de Filipijnen. De Struggle4Bibles is een spaaractie van Bible League voor een door kinderen, waarmee geld wordt opgehaald voor leeftijdsgenootjes in een ander land.

Na een presentatie en een aantal vragen, kwam ook bij de leerlingen van de Oranjeschool het besef dat zij bevoorrecht zijn met hun eigen Bijbel. Wanneer blijkt dat kinderen niet zomaar het Paasverhaal kunnen horen, omdat er thuis bijvoorbeeld geen Bijbel is, valt het kwartje, hoe belangrijk een eigen Bijbel is. Zelf uit de Bijbel lezen en begrijpen wat je leest, blijkt niet vanzelfsprekend.

Voor veel kinderen op de Filipijnen kost het ontzettend veel moeite om toegang tot een Bijbel te krijgen. Na enkele vergelijkingen tussen Nederland en de Filipijnen, zijn de basisschoolleerlingen in Katwijk in beweging gezet om moeite te doen voor kinderbijbels voor hun leeftijdsgenootjes. En die moeite heeft geresulteerd in een geweldige opbrengst: € 3.506,50. In totaal zijn dat maar liefst 584 kinderbijbels!
Een compliment naar de kinderen en hun ouders van de Oranjeschool!

Help je mee?

Ken, werk of zit je op een basisschool die mee zou willen doen aan deze actie? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Marijke en help mee om het Evangelie wereldwijd nog verder te verspreiden! Wil je geven voor de Filipijnen of kinderwerk algemeen? Dat kan via het onderstaand formulier. Bedankt namens de kinderen!

Ja, ik help mee!