Leestijd: 2 minuten

Vijay woont in een dorp genaamd Gundrevi Palli dorp in India. Hij zit in groep 9. Zijn vader, Naresh, is bouwvakker en zijn moeder, Lakshmi, is huisvrouw. Zij zijn hindoes en ze volgen hun tradities al vele generaties lang. Zijn ouders zijn erg religieus en bidden dagelijks tot hun goden.

Een paar dagen geleden bezochten enkele gelovigen hun huis en deelden de boodschap van Jezus en gaven een paar boekjes. Zijn vader werd boos en schreeuwde naar de vrouwen. Hij wilde niet dat iemand met hem over religie zou praten. De vrouwen spraken een paar woorden over Jezus en vertrokken onmiddellijk.

“Ik observeerde alles en begreep niet waarom mijn vader tegen ze schreeuwde. Ik begreep dat ze christenen waren en iets over hun God wilden vertellen. Ik kende Jezus niet, hoewel ik een paar passages uit de boeken las.”

Op een dag bezocht Vijay zijn vriend Praveen, een christen, en deelde het incident. Hij was benieuwd wat er was gebeurd. Vijay wist dat Praveen christen was, maar hoorde niets van hem over Jezus. Dat gesprek leidde ertoe dat Praveen het Evangelie met hem deelde en Bijbelverhalen die hij op de zondagsschool had geleerd.

“Praveen stelde me voor aan de Bijbelstudies van Project Filippus en nodigde me uit om naar de zondagsschool te gaan. Ik was bang voor mijn vader omdat hij christenen haatte, maar ik was geïnteresseerd om over Jezus te leren. Op een dag ging ik met Praveen mee naar de groep waar enkele kinderen zich hadden verzameld voor Bijbelstudie. In die groep leerde ik over Gods liefde en ik begreep dat God van me houdt. Ik heb ook genoten van de liedjes en Bijbelverhalen in het verhalenboek. Ik geloof dat Jezus van mij houdt. Ik heb de Bijbelstudie afgerond en ook een eigen Bijbel ontvangen. Ik heb dit niet met mijn ouders gedeeld, omdat het tot veel problemen zou leiden. Bid voor mij en bid ook voor mijn ouders.”

Help je mee?

Een aantal gelovigen bezoeken het huis van Vijay en zijn ouders. Zijn vader wordt boos en stuurt de vrouwen weg. Maar Vijay begrijpt het niet en wordt nieuwsgierig. Dan deelt hij het incident met een vriend en die vertelt hem over Jezus en neemt hem mee naar de Bijbelstudie van Project Filippus. Aan het einde ontvangt Vijay een eigen Bijbel. Help je mee om nog meer kinderen te zegenen met een Bijbel en studiemateriaal, zodat ook zij Jezus Christus mogen leren kennen?

Ja, ik help mee!